• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
Kamuda Taşıt Düzenlemesi Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamunun taşıt ihtiyacı çerçevesinde yeni bir Taşıt Kanunu için ilgili kurumlardan görüş aldıklarını belirterek, ``Kamuda taşıt kullanımını ciddi bir düzenlemeye tabi tutacak, yanlış uygulamaları engelleyecek yeni Taşıt Kanunu`nu görüşler tamamlandıktan sonra Meclis`e sunacağız`` dedi.

Meclis Genel Kurulu`nda milletvekillerinin sözlü sorularını cevaplandıran Şimşek, araç kiralama veya satın alma konularının değerlendirilip ona göre tasarrufa gidildiğini ifade etti. Şimşek, ``Biz yeni bir Taşıt Kanunu`nu gönderdik kurumlara. Kamuda taşıt kullanımını ciddi bir düzenlemeye tabi tutacak, yanlış uygulamaları engelleyecek yeni Taşıt Kanunu`nu görüşler tamamlandıktan sonra Meclis`e sunacağız`` diye konuştu.

Şimşek, mazot fiyatında bir indirime gitmenin gündemlerinde olmadığını bildirdi. Şimşek, ``Tüketimi mi önceleyeceğiz yoksa istihdamı mı, üretimi mi- Bundan iki hafta önce geniş kapsamlı yatırımlara, istihdama, üretime büyük destekler sağlayan, büyük vergiden vazgeçtiğimiz bir teşvik paketi açıklandı. Biz tercihimizi üretimden, istihdamdan yana kullanıyoruz`` dedi.

Şimşek, akar yakıtta indirim yerine, çiftçiye daha fazla destek verilmesinin yerinde olacağını söyledi.

Bakan Şimşek, dış finansman girişinde bir sıkıntı olmadığını, cari açıkta çok ciddi daralma bulunduğunu anlatarak, ekonomide yeniden dengelenme sürecine girildiğini kaydetti. Şimşek ayrıca, dış finansman ihtiyacının da azaldığına dikkati çekti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir