• DOLAR 32.579
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2416.543
  • ...
Aileler Kendi Yapıları Gibi Toplumu İnşa Edecektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- "1994 yılından itibaren tüm dünyada ve Türkiye'de kutlanmaya başlanan "Aile Haftası" Van Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Müdürlüğü bir mesaj yayınladı.

Yayınlanan bildiride "Aile, evlenme, kan bağı ve diğer yasal yollarla aralarında akrabalık ilişkisi bulunan ve çoğunlukla aynı evde yaşayan fertlerden oluşan, fertlerin psikolojik, sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarının karşılandığı, topluma uyum ve katılımlarının sağlandığı ve düzenlendiği temel bir toplumsal birimdir." tanımlaması yapıldı.

Açıklama, "Aile Haftasının temelinde, toplumun tüm kesimlerinin aile kurumunun farkında olması, aile bütünlüğünün korunması, güçlendirilmesi ve ailenin toplumsal sorumluluklarını yerine getirilebilmesine yardımcı olunması vardır." şeklinde devam edildi.

Van Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Müdürlüğü Ünal Öncül imzalı mesajda, "Aile, bireyin gelişim ve sosyalleşmesi sürecinde çok önemli rol oynar. Ailenin en önemli işlevi çocuklarına sağladıkları bakım, sevgi ve eğitimdir. Çocukların aile bireylerinden öğrendiği bilgiler onun hayata karşı tavrını belirler. Aile, çocuğun içinde büyüyüp gelişeceği bir yuva ve onu topluma yükselten en birinci dinamik müessesedir. Duyarlı, hoşgörülü, sevgi dolu aileler kendi yapıları gibi toplumu inşa edecektir. Böylece dünyada ve Ülkemizdeki çöküntüler, huzursuzluklar ve savaşlar son bulacaktır." ifadeleri kullanıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir