• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yunanistan Yenidan Seçime Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunanistan `da önceki hafta yapılan erken genel seçimlerin ardından uzun süren koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmadı. Bugün Cumhurbaşkan Papulyas, liderleri son kez bir araya getirdi. 1 saat süren zirvede, yeniden seçimlere gidilmesi kararı çıktı. Yeni seçimlerin, üniversite sınavlarının hemen ardından, 17 Haziran`da yapılabileceği belirtiliyor. Liderler, yarın yeniden bir araya gelerek, ülkeyi seçimlere götürecek `nöbetçi` hükümeti belirleyecek.

Zirvenin ardından açıklama yapan PASOK lideri Evangelos Venizelos, halkın 6 Mayıs`taki seçimlerde hiçbir partiye tek başına tek başına iktidar imkanı vermeyerek tüm partilere işbirliği mesajı verdiğini fakat parti çıkarlarını ülke çıkarlarının önünde tutan liderler sebebiyle bu işbirliğinin gerçekleşmediğini söyledi. Venizelos, ülkenin acilen hükümete ihtiyaç duyduğu bir dönemde çok önemli bir zamanın kaybedildiğini ifade etti.

Bugünkü liderler zirvesine Yeni Demokrasi lideri Antonis Samaras, Radikal Sol İttifak lideri Alexis Tsipras, PASOK lideri Venizelos, Bağımsız Yunanlar lideri Panos Kamenos ve Demokratik Sol lideri Fotis Kuvelis katıldı. Yunanistan Komünist Partisi daveti reddetmiş, ırkçı Altın Şafak ise zirveye davet edilmemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir