• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ÖMSS 2. Etap Başvuruları Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Daha önce birinci etabı yapılan ve Lisans-Ortaöğretim düzeyindekilerin girdiği ÖMSS'nin ilköğretim mezunları için olan ikinci etap başvuruları başladı.

 

Konu hakkında Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avlusunda açıklama yapan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül, özürlü memur sınavının 2. Etap başvurularının dün başladığını ifade ederek 25 Mayıs'a kadar başvuruların devam edeceğini belirtti.

 

Tüm, ilköğretim mezunu özürlü vatandaşların müracaat etmesini beklediklerini bildiren Öncül, "Daha sonra noter huzurunda başvuranlar arasında Ankara'da kura çekimi yapılacak. Bu kurada kazanan vatandaşlarımız işe yerleşecek" dedi.

 

Yoğun bir ilgi nedeniyle bazı müracaatlar yarına ertelenirken, Bostan içinden müracaat için gelen görme özürlü Kerem Yobaş, temennilerinin kuranın adil bir şekilde gerçekleşmesi olduğunu ifade etti.

 

Tıbbi diyabet şeker hastası Mehmet İşleyen ise, insülin pompasıyla hayatını devam ettirmek zorunda olduğunu belirterek sağlık sıkıntıları yaşadığını bildirdi.

 

12 yıldır işsiz olduğunu söyleyen İşleyen, bu nedenle buraya başvurduğunu ifade ederek " evli ve 3 çocuk babasıyım. 2 çocuğum şu an Ankara'da hastanede yatıyor. Bir çocuğum lösemi diğer çocuğum ise çölyak hastasıdır" dedi.

 

Adayların başvuru için yüzde 40 oranında özürlü, ilköğretim mezunu, 18 yaşını tamamlamaları gerektiği bildirildi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir