• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2507.188
  • ...
Teksas Yağmur Duasına Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bazı kısımlarına üç aydır hiç yağmur düşmeyen eyalette sıcaklık ve düşük nemin sebep olduğu yangın riski yaşanıyor. Geçen Aralık`tan şu güne kadar 5 ayda çıkan 8 binden fazla yangında 400 ev 1 milyon 800 bin hektarlık alan zarar gördü.Vali Rick Perry yayınladığı beyannamede yukarıdaki bilgileri de vererek İslam dinine göre de Yağmur Duası`nın usülü olan 3 günlük duaya vurgu yapması dikkat çekti. Teksas`ta yağmursuzluk, sel gibi felaketler "ilahi birer ikaz" olarak algılanıyor ve insanlar bunların giderilmesi için dua ediyorlar.

Vali Perry`nin davetine Houston Türk toplumu da kayıtsız kalmadı. Cuma namazından itibaren üç gün boyunca dua eden Türkler ellerini semaya kaldırarak Allah`tan "rahmet diledi."

Vali Rick dini içerikli beyannamesinde şu ifadeleri kullandı: "Büyük bir kuraklığın tam ortasındayız. Tarihimiz boyunca hem devletimiz, hem milletimiz dualarla kendini güçlü kıldı. Şu anda da Teksaslıların hep birlikte tam bir tevazu içinde yakıcı kuraklık ve tehlikeli yangınlardan kurtulmamız için dua etmelerinin tam zamanıdır. Kanunun bana verdiği yetkiye dayanarak cumadan itibaren pazara kadar 3 gün boyunca hangi inanca ve dine mensup olursa olsun bütün Teksaslıların, topraklarımızın yeniden yağmura kavuşması ve halkımızın yeniden normal hayatına dönmesi için dua etmelerini istiyorum."

Son 3 gündür yağmu duasına çıkan Houston Sultanahmed Camii İmam Hatibi Mustafa Yiğit, ilk olarak geçtiğimiz Cuma günü hutbede cemaati yağmur duasına çağırdı. Namaz sonrası cami bahçesinde toplanan çoluk çocuk, kadın ve erkeklerden oluşan cemaat İlahiyatçı Doç. Dr. Adem Akıncı rehberliğinde dua etti. Akıncı yaptığı açıklamada, "Yağmursuzluk çekenler rahmeti celp etmek için dua ederler. Mühim olan yağmursuzluk anını dua vakti olarak değerlendirmektir. Neticede yağmurun yağıp yağmaması Allah`ın takdiridir. Müminler her hale razıdırlar." dedi.

İmam Mustafa Yiğit, dua davetine severek icabet ettiklerini belirterek, "Dinimize göre böyle yağmursuzluk zamanları aynı zamanda dua vakitleridir. Biz de hem Yağmur namazı kıldık, hem duasını yaptık. Bu olay bir sünnetin ihyasına da vesile olması açısından önemlidir. Dinimize göre de üç gün üst üste yapılması tavsiye ediliyor" diye konuştu.

İkinci gün öğle namazından sonraki duaya yine ilahiyatçı Kemal Şahin Hoca rehberlik etti. O duaya daha fazla çocuğun katıldığı gözlendi. 3. gün ise sabah namazından sonra dua yapıldı.

Duaya yoğun ilginin sevindirici olduğunu ifade eden Raindrop Türkevi Başkanı Mehmet Okumuş da, "Sayın Valimizin son yılların en büyük kuraklığı şeklinde değerlendirdiği bu felakete her din ve kültürden dua çağrısına Amerika`da yaşayan Türkler olarak kayıtsız kalamazdık. Bizlerde dilimizin döndüğünce, dinimizin kuralları çerçevesinde yağmur namazı ve dua ile bu çağrıya icabet ettik." dedi.

İlk gün ve 3. gün sabaha karşı yağmurun çiselediği gözlendi. Meteoroloji kaynakları 3. gün olan pazarı takip eden günler Pazartesi ve Salı gününü internetteki fotoğrafta yağmurlu olarak bildirdi. Dün akşam da Ausitn ve Houston`da hafif şiddette yağmur yağdığı bildirildi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir