• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
"Hükümetin Teklifi Alanlara Davettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Memur-Sen Batman İl Temsilciliği hükümetin zam teklifini Gülistan Caddesi'nde yaptığı basın açıklaması ile protesto etti.

 

Gülistan Caddesi'nde saat 12.30'da yapılan basın açıklamasını Memur-Sen İl Temsilcisi M. Şafi Özperk okudu. Açıklamaya dernek üyeleri de yoğun katılım gösterdi. Özperk, Kamu görevlileri toplu sözleşme görüşmelerinde, kritik bir noktaya gelindiğini ve ekonomik büyümede Dünya ikincisi, Avrupa birincisi olduk', 'ekonomik gelişmede Avrupa'ya örnek ülke durumundayız' diyen Hükümetin kamu görevlilerine sunduğu zam teklifinin komik olduğunu belirtti.

 

Özperk; "Büyük Memur-Sen ailesinin, bırakın bu maaş artışı teklifini kabul etmesini, ciddiye alıp değerlendirmesi bile mümkün değildir. Bu çerçevede, 2,5 Milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon kamu görevlisi emeklisi adına, en kısa zamanda Kamu İşveren Heyeti'nden yeni ve gerçekten değerlendirmeye değecek oranda maaş zammı teklifi bekliyoruz. Bu teklif, beklentimizi karşılamazsa, bizi bekleyen alanları ısıtmaya hazırız. Üretim ve örgütlenmeden gelen gücümüzü masada görmezden gelenler, alanlara çıktığımızda isteseler de istemeseler de o gücü görecekler ve kabul edeceklerdir" diye sert tepkide bulundu.

 

Hükümet Kamu Görevlisine Cimri Davranıyor
Özperk açıklamasına şöyle devam etti; "Kamu İşveren Heyeti'nin, 2012 yılı için  yüzde 6+ yüzde 6 maaş zammı ve bunun üzerine de yüzde 4 büyüme hedefini eklemek suretiyle masaya yüzde 16'lık bir teklif sunması gerekirdi. Bunun yerine 2012 ve 2013 yılı toplamında yüzde 11'lik zam teklifiyle masaya gelinmesi; Hükümetin masayı ciddiye almadığının, kamu görevlilerinin tekliflerine gözlerini kapadığının göstergesidir. Kamu görevlilerinin geneline yönelik diğer konulara ilişkin tekliflerle ilgili olarak masaya hiçbir teklif sunmayan Kamu İşveren Heyeti, toplu sözleşme masasının kapsamını fiilen daraltma kurnazlığı peşindedir. Memur-Sen olarak kamu görevlileri adına bu kurnazlığa geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Özperk, vatandaşına kestiği cezaya, aldığı vergi ve harçlara, pasaport gibi değerli kâğıtlara yüzde 15'lere varan zam yapan hükümetin, kamu görevlilerinin maaş zammına gelince cimri davrandığını vurguladı.

 

Açıklamada, hükümetin üst düzey sivil bürokratlara bir kalemde 772 lira, üst rütbeli askeri personele 336 lira verdiğini, sermayeye tek kalemde 2 milyar liralık teşvik hediye eden hükümetten, kamu görevlilerini motive edecek, teşvik paketinin oluşturacak teklifler beklendiği ifade edildi.

 

Özperk son olarak, Türkiye ekonomisinin altından rahatlıkla kalkabileceği bir zam oranı teklifi beklediklerini belirterek, "Bu teklifler için, dağ fare bile doğurmamıştır diyoruz. Hükümetten masaya dağın fare değil dağın aslan doğuracağı bir teklif bekliyoruz. Memur-Sen, bu haklı teklifleri karşılanıncaya kadar mücadelesine devam edecektir" dedi.(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir