• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adana Müftüsü Cami Dernekleriyle Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana İl müftüsü Arif Gökce; merkez, kasaba ve köylerde faaliyet gösteren cami dernek yöneticileri ile İl Müftülüğü Toplantı Salonunda istişare ve genel değerlendirme toplantısı yaptı. Dernek başkanlarının tamamına yakınının katıldığı toplantı, Kuranı Kerim okunmasıyla başladı.

Cami hizmetinin çok önemli olduğunu ifade eden İl Müftüsü Gökce, müftülükle birlikte cami derneklerinin çok güzel çalışmalar yaptığını, Cami dernekleri ile din görevlilerini aynı hizmeti yapan gönüldaş olduklarını söyledi.

Adana Müftüsü: Müftüler ve İmamlar, Modern Dilenci Gözüyle Bakılmayı Hak Etmiyor
Camiler için toplanan yardımlar için yanlış anlaşılmaya mahal vermemek maksadıyla düzenleme yaptıklarını kaydeden Gökce; "Sizler ve bizler camilerin hizmetkârlarıyız. Müftüler ve imamlar modern dilenci, dernek başkanlarının yardımları sanki kendilerine istiyormuş gibi alaycı tavırları hak etmedikleri için para toplamaya biraz ara verdik. Ya dört adam bulup Allah'ın evinin ihtiyaçlarını temin edeceksiniz ya da bulamadığınızda Camiler bakımsızlıktan kirden ve pislikten geçilmez olur. Ayda iki defa para toplanabilecek. Bir defa müftülük hizmet binasına bir defada camilerin kendi ihtiyaçları için ilçe müftülükleri ile koordineli bir şekilde yardım toplanacaktır" dedi.

Camilerin asli konumuna getirilmesi gerektiğini savunan Gökce; "Cami ve kurslarda her 20 -25 öğrenciye bir öğretici ve kurs temini için çalışıyoruz. Camilerde Cuma ve bayram namazları dışında atıl durumdaki yerleri hizmete açmaya adayız. 200 civarındaki kurs sayımızı Ekim ayı itibarıyla 400'e çıkarıyoruz. Hizmet çıtamızı yükseltmeliyiz.

Camilerde Allah Kelamı Dışında Konuşulmaz Diyerek Camilerin Misyonunu Yok Etmişiz
Camilerde Allah kelamı dışında konuşulmaz diyerek camilerin misyonunu yok etmişiz. Allah Rasülü her şeyini camide yapıyordu. Çocuk koşacak, yatacak, güreş yapacak, minbere çıkacak camiyi anlayacak ve sevecek. Biz kapı üstüne kapı, kilit üstüne kilit yapıyoruz. Gönüllülük esastır, sevmeden olmaz. Biz sizden maddi ve manevi destek bekliyoruz. "dedi

Toplantı sonrası görüşlerini açıklayan dernek başkanları bu güne kadar il müftüleri tarafından kendileri ile böyle bir toplantı yapılmadığını, bundan dolayı teşekkürlerini, memnuniyetlerini ve önerilerini ilettiler. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir