• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Hukuk Skandalına Tepkiler Çığ Gibi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/08/08/Resim_1312791540.jpg
 
DİYARBAKIR - Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Aziz Aslan, Yargıtay tarafından onanan Mustazaf-Der`in kapatılma kararını kınadı. Eğitim Bir-Sen Toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Memur Sen yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
 
Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Aziz Aslan, merkezi Diyarbakır`da bulunan ve son yıllarda organize ettiği Kutlu Doğum etkinlikleriyle yüz binleri toplamasıyla dikkat çeken Mustazaflarla Dayanışma Derneği hakkında verilen kapatma kararının Yargıtay tarafından onandığını hatırlattı.
 
Aslan, hükümetin demokratikleşme adımları ile sivil toplum kuruluşlarının faaliyet alanını daha bir genişletmesi beklenirken, Mustazaf-Der ile ilgili mahkemece verilen bu kapatma kararını, hükümetin demokratikleşme yönündeki çalışmalarının önüne konulan bir dinamit olarak gördüklerini söyledi.
 
Sivil Tolum Kuruluşları olarak faaliyetini sürdüren Mustazaf Der`in kapatılmasının yasal zeminde kendini ifade etmesinin önünün kapatılmaya çalışıldığını ifadeden Aslan, "Hükümetin özgürlükler ve demokratikleşme adımlarını destekleme bağlamında Sivil Toplum Kuruluşları`nın faaliyet alanının daha bir genişletilmesi gerekirken yargının tamamen ideolojik olduğuna inandığımız garabet mesabesindeki bu haksız uygulamaya dur demelidir. Hükümetin 28 Şubat post modern darbesinin kirli kalıntılarıyla mücadele ettiği bir süreçte sivil inisiyatifin temsilcisi konumundaki sivil toplum kuruluşlarına yönelik yargının hukuksuz uygulamalarına son verilmelidir" diye konuştu.
 
Mustazaf Der`in kapatılmasını hukuk tarihinde bir kara leke olarak gördüklerini belirten Aslan, hükümetin bu kara lekeyi biran önce kaldırmasını talep etti.
(M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir