• DOLAR 32.548
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2438.136
  • ...
"Batman Türkiye'nin Parlayan Yıldızı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman'ın il oluşunun 22. Yılı nedeniyle Batman Valisi Ahmet Turhan bir mesaj yayınladı.

 

Vali Turhan, 16 Mayıs 1990 yılında il olan Batman'ın henüz 22. Kuruluş yıldönümünü kutlamasına rağmen, Türkiye'nin parlayan yıldızı, bölgesinin de cazibe merkezi konumunu hak ettiğini belirterek, "Petrol şehri olmakla temayüz etmiş ilimiz, her ne kadar yeni il olduysa da sahip olduğu binlerce yıllık tarihi ve kültürel değerler bakımından aynı zamanda kadim bir medeniyet şehridir" ifadelerini kullandı.

 

Batman'ın son yıllarda hızla geçirdiği sosyo-ekonomik gelişim ve kalkınma atağı sonucu bugün marka şehir olma yolunda iddialı bir kent olduğunu vurgulayan Vali Turhan, "Hızla büyüyüp gelişen üniversitesi, organize sanayi bölgesi, eğitimdeki başarıları ile bilim ve sanayi kenti olarak ta göz dolduran Batman, sahip olduğu uluslararası havalimanı, duble yolları, modern okul ve yurtlarıyla büyük bir metropol olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir" dedi.

 

Batman'ın yöneticileri olarak; Batmanlılara mutlu bir gelecek hazırlama adına, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kanaat önderleri ve basınla birlikte el ele vererek gelecek vizyonu çizme yolunda her türlü gayretin içinde olduklarını dile getiren Vali Turhan, "Bu duygularla Batmanımızın 22. Kuruluş yıldönümünü kutlar; ilimizin gelişip kalkınmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım" dedi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir