• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mustazaf Der`in Kapatılmasına Tepki Yağıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaf-Der hakkında verilen kapatma kararının Yargıtay`ca onanmasına, tepki ve kınamaların ardı arkası kesilmiyor. Diyarbakır`da faaliyetlerde bulunan Sahabe Der, yaptığı açıklamada, Mustazaf Der`in kendini topluma ve halkına ispat eden bir dernek olduğunu vurgulayarak, kapatma kararı kınandı.
 

Kapatma kararı ile ilkgili İLKHA`ya açıklmalarda bulunan Sahabe-Der Başkanı Abdulhakim Avut, Mustazf Der`in bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ve devletin belirlediği yasalar çerçevesinde kurulup, faaliyet gösterdiği değerlendirmesinde bulundu. Avut, Mustazaf Der`in faaliyetleriyle halka ve topluma maddi ve manevi yardımı esas alan, bu çerçevede kendini topluma ve halkına ispat ettiğini de belirtti.
 

Avut, Mustazaf Der`in ülke çapında binleri aşan etkinlik ve faaliyetleriyle milyonlara varan kitleleri bir araya getirdiğini hatırlatarak Mustazaf Der`in bu etkinliklerinde toplumsal düzeni bozmadığını, ne emniyet mensuplarına ne de halkına ve halkının mekânlarına bir taş bile atmakla şiddete bulaşmadığının altını çizdi.
 

Avut kaptatılma ile ilgilil değerlendirmesini şöyle sürdürdü: "Tüm bu olumlu ve takdire şayan faaliyetlerinden yola çıkarak deriz ki; `Mustazaf-Der`in hakkında verilen bu hukuksuz karar, art niyetli ve önyargılı olup, düşmanca bir karardır. Bu karar ideolojik olup, düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik bir su-i kasttir, bir hukuk skandalıdır."
 

Avut, açıklamasının sonunda, `keyfi gerekçelerle ve niyet okumalarla verilen bu haksız ve ideolojik kararı` kınadığını vurgulayarak, bu camianın yeni bir oluşumla halkımın dertlerine derman ve yaralarına merhem olması temennisinde bulundu. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir