• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gülpınar Gözyaşları İle Toprağa Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Ankara`da geçirmiş olduğu kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Devlet Eski Bakanı Eyyüp Cenap Gülpınar`ın cenazesi yakınları tarafından uçakla Şanlıurfa GAP Havaalanına getirildi. Gülpınar`ın cenazesi defin için binlerce araçlık konvoyla babası ve annesinin mezarının bulunduğu Siverek`e 35 km. uzaklıkta bulunan Gülpınar Köyü`ne götürüldü.
 
Buradaki cenaze törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ile bazı eski bakan, milletvekili, bazı il vali ve belediye başkanları katıldı.
 
Burada kalabalığa seslenen Devlet Eski Bakanı Eyyüp Cenap Gülpınar`ın oğlu Şanlıurfa AK Parti Milletvekili M. Kasım Gülpınar, babası için dua talep etti.
 
Cenaze törenin ardından Gülpınar ailesi köydeki evlerinde taziyeleri kabul etmeye başladı.
 
Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinde 1943`te dünyaya gelen Gülpınar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden mezun olduktan sonra bir süre serbest avukatlık ve ziraat işleriyle uğraştı.
 
Daha sonra siyasete atılan Gülpınar, 18-19-20 ve 21. dönemlerde Şanlıurfa milletvekili, 48. Hükümette Devlet Bakanı ve 23. Dönemde TBMM Başkanvekilliği görevinde bulunmuştu.
 
Evli ve 4 çocuk babası olan Eyyüp Cenap Gülpınar, 12 Haziran genel seçimlerinde aday olmamıştı. (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir