• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
Düşünce-Der Mustazaf-Der'in Kapatılmasını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Nusaybin'de faaliyet gösteren Düşünce-Der, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Mustazaf-Der'in kapatılmasını kınadı.

Sivil toplum kuruluşlarının toplumda mazlumların, kimsesizlerin, fakir ve muhtaçların sesi, eli ve ayakları konumunda olduğu belirtilen açıklamada, bu amaç doğrultusunda; faaliyette bulunan Mustazaf Der'in, somut herhangi suç unsuru olmadan, sudan bahanelerle kapatıldığı ifade edilerek, kapatma kararı kınandı.

Başörtüsü ile okuluna devam etmek isteyen, fakat okul idaresi tarafından okula alınmayan Gaziantep Şehitkâmil İMKB ilköğretim okulu öğrencisi Şüheda Çevik in, annesi Güllü Çevik'e kızının eğitim hakkını araması nedeniyle 2 yıl 10 ay hapis cezası verildiği de hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kız çocukların okuması için kampanyalar başlatan her ortamda özgürlüklerden, çok seslilikten, şiddete başvurulmadığı sürece, tüm fikirlerin serbestçe ifade edildiği bir ülkede yaşadığımızı ve daha özgürlükçü bir anayasanın hazırlandığını ifade eden hükümet yetkililerinin, bu kararlar karşısındaki tutumlarını merak ediyoruz.

Yasalarla kurulan amaç ve faaliyet alanları belli olan sivil derneklerin kapatılmasını ayrıca anayasa ile teminat altına alınan eğitim hakkını engelleyen bu hukuka aykırı darbeci ve baskıcı zihniyeti çağrıştıran kararları kınıyoruz.

Başta Mustazaf- Der camiası olmak üzere mağdur Çevik ailesine geçmiş olsun diyoruz mağduriyetlerini paylaşıyoruz." (Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir