• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van Peygamber Sevdalıları Platformu'ndan Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden olan, Bitlis Best-Der, Ağrı Rahmet-Der, Van Sabır-Der, Van İkra-Der ve Van Rahmet Eli Gıda Bankası yetkililerinin katılımıyla Van İkra Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nde istişare toplantısı yapıldı.

 

İstişare toplantısı sonucunda açıklamada bulunan Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Yıldırım, Mustazaf-Der'in hukuksuz bir şekilde kapatılması nedeniyle istişare toplantısı düzenlediklerini belirtti.

 

Kitlesel Basın Açıklamasıyla Mustazaf Der'in Kapatılmasını Kınayacağız
Mustazaf-Der'e uygulanan kapatılma kararıyla İslami sivil toplum kuruluşlarının seslerinin kısılmaya çalışıldığını belirten Yıldırım, "Yapılan bu hukuksuzluğu diğer bütün İslami kuruluşlara yapılmış gibi kabul edip şiddetle kınıyoruz" dedi.

 

Yıldırım, yaptıkları istişare sonucunda bir yol haritası çizdiklerini belirterek, "Çizdiğimiz bu yol haritası çerçevesinde Mustazaf-Der'e yapılan hukuksuzluğa karşı, tüm kesimlere sesimizi duyurmak için 18 Mayıs'ta Doğu Beyazıt'ta, 19 Mayıs'ta Ağrı'da ve 20 Mayıs'ta Van'da olmak üzere kitlesel basın açıklamaları yapacağız. Yapacağımız kitlesel basın açıklamasıyla Mustazaf Der'in kapatılmasını kınayacağız" diye konuştu.

 

"Halkın Bağrında Derin Yaralar Açılmıştır"
"Yaptığı hayırlı etkinliklerle kendinden söz ettiren, kutlu doğum etkinlikleriyle halkın teveccühünü kazanan bu tür sivil toplum kuruluşlarının kapatılması ona gönül veren halkın bağrında derin yaralar açmıştır" diyen Yıldırım, yapacakları kitlesel basın açıklamalarına bütün halkı davet edeceklerini ifade etti.

 

"Umarız Bu Gibi Sıkıntılar Bir Daha Yaşanmaz"
Açıklamasında Adana İhya-Der'e ve Gaziantep'te kızını başörtülü okutmak isteyen bir annenin cezalandırılmasına da değinen Yıldırım, Mustazaf- Der'in kapatılmasının yanında, yapılan bu gibi linç kampanyalarının kamuoyu nezdinde ciddi sıkıntılar oluşturduğunu belirtti.

 

Bir daha bu gibi yanlış olayların ve sıkıntıların yaşanmaması temennisinde bulunan Yıldırım, "Hak ve özgürlüklerin arttırıldığının, siyasetçilerin söylemlerinden hiç düşürmedikleri bu ortamda bu gibi tablolarla karşılaşmak bizi üzüyor" dedi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir