• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
Zulme Karşı Birlik Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Başörtülü okumak isteyen kızının hakkını arayan anneye verilen 2 yıl 10 ay hapis cezasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Fatih Evyapan, Anayasal hakkını savunduğu için Güllü Çevik'e verilen cezanın hiç bir vicdanın kabul etmediği büyük bir zulüm olduğunu belirtti. Başkan Evyapan, " Bunu kime nasıl izah edeceğiz. Kararı veren hakim bu kararını çocuğuna nasıl izah edecek, bu ülkenin insanları olarak böyle bir kararı başka ülke insanlarına nasıl izah edeceğiz."ifadelerini kullanarak verilen kararın büyük bir skandal olduğuna dikkat çekti.

Bu kararın bir garabet olarak hukuk tarihine geçeceğini vurgulayan Evyapan, 28 Şubat döneminde dahi görülmeyen böyle bir kararın derhal kaldırılması çağrısında bulundu.

Müslüman camialara seslenen Evyapan, "Bu tür zulümlerin olmaması için bütün Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelmeleri lazımdır. Müslüman camiaları zulme karşı yasal tepkilerini ortaya koymaya davet ediyorum ." dedi. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir