• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Akboğa: Fişleme Zihniyeti, Toplumu Kamplaştırır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Geçtiğimiz hafta içinde gazetelerde yer alan eğitimcilerin fişlendiği iddialarını Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa cevaplandırdı. Akboğa, "Fişleme zihniyetini reddeden, toplumun geçmişte bu tür eylemler nedeniyle haksız yere kamplaştırıldığına inanan bir anlayışa sahip müdürlüğümüz yönetim politikasının herkesçe bilinmesine rağmen, Milli Eğitim Müdürlüğünün fişleme yapan bir kuruluş gibi gösterilmesini üzüntüyle karşılıyorum" dedi.

Akboğa, tamamen şeffaf ve demokratik bir şekilde yönetilmeye çalışılan kurumda, Batman'ın ve ülkenin menfaatine aykırı, demokrasi dışı hiçbir eylem ve çalışmanın içinde olmalarının mümkün olmadığını ifade etti. İnsan hak ve özgürlüklerine saygılı, hak ve özgürlükleri yaymaya, bireyleri bu konuda bilinçlendirmeye gayret eden Milli Eğitim Müdürlüğünün bu tür haksız isnatlarla yıpratıldığını söyleyen Akboğa, Batman Milli Eğitim Müdürlüğü olarak herkesin görüş ve düşüncesine saygılı olmakla birlikte, eksik ve yanlış duyumlarla iddialar oluşturulmasının üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Batman'da eğitim kalitesinin artırılması ve eğitimde yakalanan başarının istikrarlı hale getirilmesi için canla başla çalıştıklarını belirten Akboğa, okullardaki durumu yerinde görmek; idareci, öğretmen ve velilerin sorunlarını yerinde tespit ederek çözüm geliştirmek, okulların ihtiyaçlarını belirlemek maksadıyla rutin bir eylem olarak gerçekleştirdikleri okul ziyaretlerinin haksız, izan ve insafa sığmayan bir şekilde farklı zeminlere çekilmesine üzülerek şahit olduklarını belirtti.

Akboğa, görevlerinin, öğrencilerinin hizmeti en iyi şekilde almalarını sağlamak olduğunu, bu hizmeti vermekle yükümlü okul idarecileri ve öğretmenlerinin de çalışmalarını gözlemlemenin, şayet varsa yanlışlarını düzeltmeye çalışmanın, güzel ve başarılı çalışmaları da takdir etmenin ve ideal eğitim ortamı oluşmasını sağlamanın Milli Eğitim Müdürlüklerinin doğal ve zorunlu bir görevi olduğunu söyledi.

Tüm eğitim emekçilerinin ve sendika yöneticilerinin kurumdan direk bilgi alma imkanları varken bazı meslektaşlarının duyumlarını kurumdan doğrulatmadan gerçekmiş gibi kamuoyuyla paylaşmalarının üzüntülerini artırdığını belirten Şerif Akboğa, "Açıkça ve alenen bilinmesini isteriz ki; görevini layıkıyla yerine getirip öğrencilerinin eğitimine katkı sunan öğretmen ve idarecilerimizin her zaman arkasında duruyor, tüm okullarımızı ideal eğitim ortamına kavuşturmak için projeler üretip uygulamaya çalışıyoruz" diyerek, fişleme yapıldığı iddialarını reddetti. Sevkli hasta öğretmenlerle ilgili soruşturma açıldığı iddialarını, Milli Eğitim Müdürü, "Sevkli hiçbir personelimizi hasta olduğu için bir soruşturmaya tabi tutmamız, ayrıca kurumumuzun fişleme vb. antidemokratik bir eylemin içinde bulunması asla mümkün değildir" diye cevapladı.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir