• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Kararı Verenler Kapatma Heveslileri`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Diyarbakır merkezli ve 20`den fazla şubesi olan Mustazaflar İle Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) hakkında açılan kapatma davasının yargıtayca onanması üzerine Batman Peygamber Sevdalıları Platformu yazılı basın açıklaması yaptı.

Değerli Peygamber Sevdalısı halkımız diye başlanan açıklamada "Diyarbakır merkezli olup 20`den fazla şubesi olan ve tüm etkinliklerimizde hemen yanı başımızda gördüğümüz, hiç bir destek ve katkılarını bizden esirgemeyen Mustazaflar İle Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der), hakkında açılan kapatma davasının yargıtayca onanması üzerine resmen kapatılmıştır. Kurulduğu günden bu yana misyonunu kısaca fakirlikle, cehaletle mücadele olarak ilan eden ve halkımızın gönlünde taht kuran bu güzide sivil toplum kuruluşunun sudan bahanelerle ve niyet okumalarla kapatılmış olması son derece düşündürücüdür. Hayri hizmetlerle tanınmış, yüzlerce güzel etkinliğe imza atmış, hakkı haykırmış ve haklının yanında yer almış, en ufak bir taşkınlık yapmamış yapanlara da prim vermemiş, güzelin ve doğrunun yanında yer almış, halkımızın gönlünde taht kurmuş böylesi saygın bir kurumun kapatılmış olmasında hiç bir iyi niyet göremiyoruz. Sadece göremiyor da değiliz, aramıyoruz." şeklinde açıklandı.

KARARI VERENLER KAPATMAYA HEVESLİ
Bu kararın keyfiliği, hukuksuzluğu son derece aşikar olup hukuk tarihindeki en somut yanlış karar olduğu hatırlatılan açıklamada, "İddianame ve gerekçeli karar incelendiğinde bu kararı verenlerin kapatmaya aslında ne kadar hevesli olduklarının, hiç bir akli, vicdani delil olmaksızın tamamen önyargılı ve içten pazarlıklı olarak verilmiş bir karar olduğu hemen görülecektir. İddianame ve gerekçeli karar çocukları bile güldürecek ve ikna etmeyecek türden basit ve akıl dışıdır." denildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu, "Yargıtay ve buna bağlı yargı mekanizmalarının verdiği kararlar aslında pek yabancısı olmadığımız kararlardır. Zira konu İslam akidesi ve mütedeyyin Müslümanlar olunca ilgili makamların ne kadar hukuksuz davrandıklarına pek çok kez şahitlik etmişizdir." denildi.

Son olarak onanan bu haksız kararı kınadıklarını belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak verilen ve onanan bu haksız kararı kınıyor, Mustazaf-Der camiasına geçmiş olsun diyor, en kısa zamanda daha güzel hizmetleriyle tekrar aramızda görmeyi diliyoruz. Zira biliyoruz ki kapılara kilitler vurulabilir, ancak halkların gönlünde taht kuranlar kalplerde taşınır, kalplere de kilit vurulamaz" ifadelerine yer verildi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir