• DOLAR 32.572
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2438.004
  • ...
Suriye Rejimi Gittikçe Sertleşiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de yönetim, rejim karşıtı eylem yapan halka karşı giderek müdahaleleri sertleştiriyor. Suriye`deki insan hakları örgütleri, Cumartesi günü başlayan gözaltı sayısının bini geçtiğini kaydetti.

Kapı kapı baskın yaparak gözaltı operasyonu yapıldığını ifade eden Suriye Ulusal İnsan Hakları Örgütü Başkanı Emir Kurabi, gözaltına alınan en az bin kişinin ismine ulaştıklarını kaydetti.

Çok sayıda da kayıp olduğuna dikkat çeken Kurabi, özellikle muhalif basına karşı da saldırı olduğunu aktardı.

Bu arada, El Cezire televizyonu, bir muhabirinin Suriye`de kaybolduğunu ve günlerdir kendisinden haber alamadıklarını kaydetti.

Baskınlar sırasında iki güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü bildiren Suriye`nin resmi haber ajansı Sana, baskınları duyururken, "ordu birlikleri terörist grupların izini buldu" ifadesini kullandı.

Yönetimin baskınlarda 10 kişinin öldüğünü açıklamasına karşın, Dara sakinleri ve insan hakları örgütleri, baskınlar sırasında ölü sayısının 70`i geçtiğini kaydetti.

DARA`DAN SONRA BANYAS DA ABLUKADA

Devlet Başkanı Beşar Esad`a bağlı güçler ile silahlı kişilerin Banyas kenti merkezinde konuşlandığını belirten Suriyeli muhalif liderlerden Enes El Şükri, ordunun haftalardır rejim karşıtlarının kontrolündeki şehir merkezinde konuşlandığını kaydetti.

Asker ve silahlı kişilerin şehirdeki iş yerlerinin bulunduğu alana doğru hareket ettiğini ifade eden El Şükri, ordunun kentin kuzey ve güney girişini kapattığını dile getirdi.

Öte yandan Suriyeli rejim karşıtları, bini geçen gözaltılara rağmen eyleme devam edeceklerini bildirdiler.

ETHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir