• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Hz Fatima Düzenlenen Programla Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Hizmet-Der Hz. "Fatıma'nın Viladeti ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü" etkinliği düzenledi. Kaplan Düğün Salonu'nda gerçekleşen etkinlik saat 13.30'da başladı. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlik Hz. Fatima'nın kişiliğinin anlatıldığı sinevizyonla devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İsmihan Hanım: "Bugün Efendimizin (sav) göz bebeğinden bahsedeceğiz. Onun yolunda yürüyen Fatima'dan bahsedeceğiz. Eğer hakkıyla onu anlatabilirsek onun yolunu da tam öğrenmiş oluruz. O, Allah Resulu'nun hakkında şöyle buyurduğu kişidir. Fatima benden bir parçadır. Onu üzen beni üzmüştür. Onun sevindiren beni sevindirmiştir." demiştir.

O her haklıya hakkını vermiştir. O babasının hakkını vermiş, eşinin hakkının vermiş çocuklarının hakkını vermiştir. O her yönüyle örnek alabileceğimiz mümtaz bir şahsiyettir Allah Teala bize Fatıma gibi bir duruş, Fatıma gibi bir yaşayış, Fatıma gibi bir iffet ve Fatıma gibi bir yaşantı nasip eylesin." diye konuştu.

Etkinliğe katılan çocuk ilahi grubu söyledikleri ilahileriyle katılımcılara duygusal anlar yaşattılar.

Etkinlikte Kürtçe konuşan Üzlifet Hanım ise şunları söyledi: "Ne kadar kendimizi zorlasak da Hz. Fatima'yı anlatamayız. O, Son Peygamber Hz. Muhammed'in (sav) kızı, Hz. Ali(ra)'ın eşi ve Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin'inde annesidir. O, biz Müslüman kadınların örnek alması gereken numune şahsiyetlerdendir. Günümüzde özellikle kadınların bozulması için özel bir gayret vardır. Bunun boşa çıkarılması ancak ve ancak o mümtaz şahsiyetlerin hayatlarını öğrenip yaşamakla mümkündür."


Etkinlik yapılan dua ile son buldu. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir