• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Van'da Hayvancılık Çalıştayı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalıştaya AKP Van Milletvekili Mustafa Bilici, Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Daire Başkanı Dr. Ali Ayar, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Türkiye Koyun Keçi Yetiştiriciliği Merkez Birliği Genel Başkan Yrd. Nihat Çelik, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nurhan Dayan ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yardımcısı Ahmet Tam hayvancılığın Van için ekonomik ve sosyal yönden diğer sektörlerden farklı özelliklere sahip olduğunu belirterek, hayvancılığa birçok program ile destek verildiğini, bu destekler neticesinde birçok orta ve büyük ölçekte işletmelerin Van'da kurulduğunu söyledi.

 

Türkiye'de hayvancılık denince akla ilk önce Van'ın geldiğini söyleyen Türkiye Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Merkez Birliği Genel Başkan Yrd. Nihat Çelik ise, Van'ın Türkiye'nin önemli bir küçükbaş hayvan stoku olduğunu kaydetti.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Daire Başkanı Dr. Ali Ayar ise yaptığı konuşmada, "Bakanlık olarak her zaman Van çiftçisiyle birlikteyiz" diyerek, 2012 yılında hayvancılık sektörünün toplam tarım desteklemelerinden aldığı payın yüzde 27'ye yükseltildiğini belirtti.

 

Çalıştayı yapma amaçlarının Van'ı tarım ve hayvancılıkta hak ettiği yere getirmek olduğunu ifade eden AKP Van milletvekili Mustafa Bilici de, "En kısa sürede Organize sanayi bölgelerinin kurulmasıyla ilgili gereken çalışmaları birlikte tamamlayacağız" dedi.

 

Van'da tarım ve hayvancılık sektöründe önemli gelişmelerin olduğunu, tarım ve hayvancılık yatırımları için ilin çok cazip olduğunun altını çizen Bilici, Vanlı işadamlarını tarım ve hayvancılığa yatırım yapmaları için teşvik etti.

 

Çalıştay basına kapalı olarak, üreticiler ve sektör temsilcileri sorunlarının, görüş ve önerilerini dile getirmeleriyle devam etti. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir