• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
siyonist, AB Destekli Binaları da Yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
israil, resmi olmayan sivil toplum kuruluşlarının (NGO`ların) verdiği bilgiye göre AB tarafından maliyeti karşılanan onlarca binayı, su kuyularını ve tarım işletmelerini yoketti. NGO`ların BM`nin Filistin`deki insani yardım koordinasyon bürosu OCHA yönetiminde yaptığı incelemelerde 110 binanın daha İsrail tarafından yokedilmekle tehdit edildiği bildirildi. Sivil kuruluşlardan Oxfam çalışanı bir kişi, İsrail`in binaları yıkarak darda kalan insanlara yardım eden toplumsal kurumların faaliyetlerini ortadan kaldırdığını söyledi.

Yine NGO`lardan `Displacement Working Group 2011`in verdiği bilgiye göre İsrail, AB tarafından maliyeti karşılanan ve Filistin bölgesinde alt yapı hizmetleri veren 62 bina ve müesseseyi yerlebir etti. Bu binaların yapımı için AB Komisyonu ile birlikte Fransa, İngiltere, Polonya, İrlanda ve Hollanda mali destek vermiş.

OCHA, geçen yıl Batı Şeria`da toplam 620 yapının İsrail tarafından tamamen yok edildiğini bildirdi. Bunlardan çoğu İsrail`in sivil idareyi elinde tuttuğu C bölgesinde bulunuyordu. Binaları buldozerlerle ya da patlayıcı maddelerle imha eden İsrail Ordusu, bu yapıların yapımında gerekli izinlerin alınmadığını, bazı noksanlar olduğu için bunları yoketmek zorunda kaldıklarını öne sürdü.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir