• DOLAR 32.525
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2422.632
  • ...
Engellerlilerin  Hayat Standartları Artırılamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Engelliler Haftası' dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

 

Mesajında engellilerin hayata tutundurulması gerektiğine vurgu yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, "Yaşadığımız toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerimizin hayatın her alanında karşılaştıkları sorunları çözümleyerek, toplumsal üretime aktif olarak katılımlarının sağlanması ve desteklenmesi sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları meselelere karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çağdaş çözümler, temel insan haklarının bir gereği, insana ve topluma saygının da bir göstergesidir. Azim ve yaşama sevinciyle dolu, potansiyel anlamda iyi bir üretici olabilecek bu vatandaşlarımızın sesine kulak vermek, ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak insani sorumluluğumuzdur. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine, engelinden dolayı hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır" dedi.

 

Atalay, "Amacımız, engellilerimizi mevcut bedensel, zihinsel ve sosyal becerilerini geliştirecek şekilde destekleyerek; çalışan, üreten bireyler olarak topluma kazandırmaktır. 'Engelliler Haftası' olarak benimsenen 10-16 Mayıs tarihlerinin, yıl içinde yapılanların değerlendirildiği, sağlıklı tartışmalarla çözüm üretmeye yönelik çalışmaların yapıldığı bir hafta olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum" diye konuştu. (Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir