• DOLAR 32.312
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2278.631
  • ...
Kuduz Köpekler Hayvanlara Dadandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Son günlerde kuduz vakaları ile gündeme gelen Genç'te oldukça ilginç bir olay daha meydana geldi. Maruf Parlak adlı vatandaşa ait büyükbaş hayvanlara saldıran köpekler bir hayvanı telef etti. Çaytepe'de sayıları gün geçtikçe artan sokak köpeklerinin kuduz virüsü taşıdığı iddiası beldeyi karıştırdı.

 

Sürü halinde gezen köpekler, otlamak için meraya bırakılan hayvanlara saldırıyor diyen Maruf Parlak, ''Hayvanlarımızı otlamaları için meralara bırakamıyoruz. Sürü halinde gezen köpekler Çaytepe'deki bütün hayvanlara saldırıyorlar. Çaytepe Belediyesi'ne defalarca müracaat ettik fakat herhangi bir şekilde çözüm üretme yoluna gitmediler. Yetkililerin duruma müdahale etmesi gerekiyor. '' dedi.

 

Can Güvenliğimiz Yok
Parlak bir hafta içerisinde 4 büyükbaş hayvanının köpeklerin saldırısına uğradığını belirtti. Parlak, "4 tane büyükbaş hayvanım vardı ve bunlar benim tek mal varlığımdı. Ancak köpekler bir tanesini yaraladı ve kuduz olabileceği düşünülüyor. Sürüler halindeki köpekler oldukça saldırgan. Bölgede sadece benim değil birçok vatandaşın hayvanı bu saldırı sonrasında telef oldu. Bizim asıl derdimiz okula giden çocuklarımız. Bu köpekler bu kadar saldırganken, çocuklarımızın hatta bizim bile hiçbir can güvenliğimiz yok. Yetkililer bu konuda biran önce önlem almalı" ifadelerini kullandı.
(Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir