• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Eczacılar Sorunlarını Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 14 Mayıs Eczacılık Günü kutlamaları Diyarbakır'da yapaılan bir basın açıklaması ile kutlandı. Diyarbakır Ecza Odası, 14 Mayısları bir kutlama gününden çok sorunlarını daha yüksek sesle haykıracakaları bir fırsat olarak görme eğiliminde oldukarını belirtti.

 

Diyarbakır Ecza Odası adına basın açıklmasını okuyan İkinci Başkan Ecz. Rojda Yılmaz, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile ilaç alanında yaşanan yeniden yapılandırmadan, eczanelerin payına daha çok iş yükü ve daha fazla zarar düştüğünü iddia etti. Ülke genelinde binlerce eczanenin batma noktasına geldiğinin bir gerçek olduğunun belirten Yılmaz, tasarruf adı altında üst üste yapılan ilaç indirimleri ve iskonto artışları nedeniyle eczanelerde oluşan stok zararlarının karşılanmamasının birçok meslektaşlarını iflas etmesine ve artık mesleğinden vaz geçtiğini açıkladı.

 

Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılan protokolde yer alan ve eczacıların içinde bulunduğu ekonomik yıkıma karşı bir kazanım olarak 25 kuruşluk reçete bedelinin bir göz boyamadan ileri gitmediğini savundu. Binlerce eczacının içinde bulunduğu borç batağından, iflas noktasından kurtulmasının bu gün bir tek çözümü olduğunu belirterek, taleplerini ise şöyle dile getirdi: "Kutu başına meslek hakkı. Meslek hakkımızın karşılanması için ilaç sanayisince bir kaynak oluşturmasını ve bu yönde bir düzenlemenin Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanmasını talep ediyoruz."

 

Yılmaz, son olarak taleplerinin takipçisi olacaklarını belirterek 14 Mayıs Eczacılık Günü'nün 173. Yıldönümünü kutladı. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir