• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Hükümeti Terk Et Netenyahu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail’de çeşitli şehirlerde binlerce Yahudi, ülkede kötüye giden ekonomik durumu protesto etmek için gösteriler düzenledi. Gösterilerde ‘İbrani baharı’ ilan edildi.

Yedioth Ahronoth gazetesi internet sitesinde göstericilerin, Başbakan Binyamin Netenyahu ve hükümetinin uyguladığı ekonomi politikasından ötürü öfkelerini ortaya koymak için sokaklara döküldüğü ifade edildi.


Gazete, son dönem Başbakan Netenyahu ile Kadima Partisi başkanı Shaul Mofaz arasında yapılan toplantının ardından ülkede hayal kırıklığı ve kaygının iyice arttığına dikkat çekti.


İsrailli uzmanlardan birçoğu da bu toplantının, özellikle de Netenyahu’nun ülkedeki ekonomik sorunları çözmede başarısız kalmasından, İsraillilerin hükümetin değişmesini, yürüyüşlerini yeni bir hükümetle devam ettirmek ve bu sayede ülkede kötüleşen ekonomik durumun düzelmesini istemelerinden ötürü İsrail ekonomisine olumsuz etki edeceğine işaret etti.


Geçtiğimiz yaz ülkede görülen en kalabalık gösterileri yeniden canlandırmaya çalışan göstericiler üzerlerinde ‘halk sosyal adalet istiyor’, ‘iyilik değil sosyal adalet istiyoruz’, ‘İbrani baharı geldi… Netenyahu hükümeti bırak’ yazılı pankartlar kaldırdı.

İsrail’de gösteriler geçen yıl Eylül ayının üçünde zirvesine ulaşmış, özellikle konut fiyatlarındaki artışı protesto etmek için yarım milyon Yahudi sokaklara dökülmüştü.

Her ne kadar Netenyahu hükümet komitesinin başına ekonomi uzmanı olarak Manuel Tragtenberg’i tayin etmişse de gösterileri düzenleyenler komitenin tavsiyelerinin yetersiz olduğunu belirterek köklü değişiklik talebinde bulundu.

Geçen hafta da yaklaşık bin kişi Netenyahu ve Mofaz arasında ulusal bir birlik hükümeti kurulmasını kınamak için İsrail’in ortasında gösteriler yaptı

Bu haberler de ilginizi çekebilir