• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Mağdur Öğretmenler 28 Şubatçılardan Şikayetçi Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özgür Der üyesi olan bir grup öğretmen, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. ’28 Şubat darbecileri yargılansın gasp edilen haklarımız iade edilsin’ yazılı dövizler taşıyan grup basın açıklaması yaptı.

Özgür Der Yönetim Kurulu Üyesi ve kendisinin de 28 Şubat sürecinde başörtüsü gerekçesiyle öğretmenlikten atıldığını belirten Gülsüm Alpay, darbecilerin yargılanmaya başlamasından memnun olduklarını söyledi. Gasp edilen haklarının iadesi ve davaya müdahillik talebi için geldiklerini belirten Alpay, “28 Şubat sürecinin gayri meşru örgütlenmelerinden Batı Çalışma Grubu marifetiyle idari, adli ve medyatik lince tabi tutulduk. İslami kimlik, şahsiyet ve ibadetlerimizin sembolü olan başörtümüz suç ve kötülük odağı olarak hedef gösterildi. Başörtümüz kınama, sürgün, açığa alma şeklinde cezalandırılmamıza ve nihayet meslekten ihraç edilmemize gerekçe kılındı.” dedi.

Başörtüsü ve başörtülü kadınları kamuoyuna düşman gibi takdim edenlerin başında Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Çetin Saner, Erdal Şenel gibi isimlerin geldiğini ifade eden Alpay, 28 Şubat soruşturmasının en üst makamlara kadar genişletilerek devam etmesini istediklerini söyledi.

Meslekten ihraç edilen öğretmenler, kendilerini maddi manevi zarar uğratan şüphelilerin cezalandırılması ve açılacak davaya müdahil olarak katılma taleplerini içeren dilekçeyi savcılığa verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir