• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Mezuniyet ve Ödül Coşkusu Birlikte Yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından organize edilen Mezuniyet Gecesi Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı. Programa Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Halil İbrahim Ünsal, Batman İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİMMDER) yönetim kurulu üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

İmam Hatip'ten bu yıl mezun olacak 16 öğrenciye de mezuniyet plaketi verildi.

 

Program, İmam Hatip Lisesi eski mezunlarından Halil İbrahim Yakut'un okuduğu Kur'an tilavetiyle başladı.Programa Özel İrfan İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Ali Nas ve öğrencilerinin verdiği Ney Konseri ile devam edildi. Konserin ardından İlahiyatçı-Eğitimci Ali Özkan bir konuşma yaptı.

 

Özkan konuşmasında, Hz. Peygamberin eğitime verdiği öneme değindi. Özellikle Medine'de Ashabı Suffe'yi eğitim konusunda nasıl yetiştirdiği, her birini mükemmel bir eğitimci haline getirdiğini anlatarak Hz. Peygamberin eğitim metodu üzerinde durdu. Eğitim konusunda Hz. Peygamberin mükemmel bir örnek olduğunu ve bedevi bir topluluk olan Arap toplumunu çok kısa bir zamanda dünyanın en medeni insanları haline getirmeyi başardığının altını çizerek Hz. Peygamberin eğitim konusundaki uygulamalarına dikkat çekti.

 

Programda daha sonra Muhammed Akçay adlı öğrencinin tek kişilik tiyatro gösterisi yer aldı. Ardından İmam Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen ve 260 öğrencinin katıldığı "Lemalar" Bilgi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden 16 öğrenciye mezuniyet plaketleri verildi.

 

"Lemalar" Bilgi Yarışması'nda birinci olan öğrenciye Tablet Bilgisayar hediye edilirken, ilk 10'a giren öğrencilere mp5, mp4, mp3 hediye edildi. Programın sonunda bu yıl mezun olacak olan öğrencilerle, yarışmada dereceye giren öğrenciler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir