• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Merkel de Sandığa Gömüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz hafta yapılan seçimde koltuğunu Sosyalist aday François Hollande`a kaptıran Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy`den sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel de sandıkta hezimetle tanıştı.

Merkel`in partisi CDU (Hıristiyan Demokratlar) Almanya`nın en büyük nüfusuna sahip eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya`da anamuhalefet partisi SPD karşısında hezimet yaşadı. CDU`nun adayı Norbert Röttgen, 2013`teki genel seçimler için önemli bir gösterge olarak kabul edilen seçimde, 2. Dünya Savaşı`ndan sonraki en kötü oy oranını aldı. CDU, yüzde 9`a yaklaşan oy kaybıyla yüzde 26`da kaldı. Korsanlar Partisi de ilk kez meclise girmeyi başardı.

MERKEL`İ DEVİREN İKİ KADIN

SEÇİMDE Merkel`e darbeyi Kuzey Ren- Vestfalya`da iktidarda olan koalisyon hükümetinin partileri SPD ve Yeşiller`in kadın liderleri vurdu. Eyalet başbakanı olan Hannolere Kraft liderliğinde seçime giren SPD yüzde 39 oyla 1. oldu. Sylvia Löhrmann liderliğinde seçime giren Yeşiller ise yüzde 12 oy aldı. İki partinin Kraft başbakanlığında koalisyon hükümet oluşturması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir