• DOLAR 32.573
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2433.15
  • ...
Camiye Saldırı Sonrası Kriz Masası Oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Farklı siyasi partilerin yanı sıra resmi ve STK temsilcileri saldırıyı kınayarak cami cemaatinin yalnız olmadığını açıkladı.

Kısa bir süre önce satın alınarak tamir ve onarımı yapılan camiye Cuma sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişi yada kişilerce saldırı düzenlendi. Saldırıda caminin iki camı kırılırken, taşların üzerine gamalı haç işareti çizildi. Olay yerine gelen Ahrensburg polisi ve Lübeck Kriminal Dairesi yetkilileri geniş çaplı inceleme ve araştırma başlattı.

Olayın açıklığa kavuşturulmadan ırkçı saldırı olup olmadığı konusunda açıklama yapmanın yanlış olacağını belirten Ulu Cami Başkanı İbrahim Taşkın, "Çünkü çizilen gamalı haç yanlış çizilmiş. Bu saldırı başkaları tarafından da yapılmış olabilir. Ancak şu anda bir şey söylemek yanlış olur. Umarız bir an önce sonuçlanır ve ne olduğu kimler olduğu ortaya çıkar." dedi.

"Bu talihsiz olay bizi üzmekle birlikte bir taraftan da motive etti." diyen Taşkın, "Artık bundan sonra çalışmalarımız daha fazla olacak. Camimizi en güzel şekilde onarıp tamir edeceğimiz gibi İslam dinini doğru ve en güzel şekilde anlatmak, tanıtmak için yoğun çaba sarf edeceğiz. Birlik beraberlik için mücadele edeceğiz ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için yoğun gayret sarf edeceğiz." dedi.

DITIB Genel Başkan Yardımcısı ve DITIB Nord Başkanı Dr. Zekeriya Altuğ ise yaptığı açıklamada Hamburg`da son dönemlerde farklı semtlerde bulunan camilere tehdit mektupları ve CD`leri gibi saldırılar yapıldığını, yapılan saldırıları kınadığını belirtti. "Saldırılar bizi hoşgörü ve diyalog yolundan alıkoyamaz." diyen Altuğ camilerin bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada buluşma merkezi olacağını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir