• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Gürcistan`da Sel: 5 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün gece Gürcistan`da gerçekleşen sel felaketi sonucunda hayatını kaybedenlerden 4`ünün aynı evde yaşadığı ve nehir taşması sonucu sel sularına kapıldığı belirtilirken, yalnız yaşayan 81 yaşındaki bir kadının cesedi bu sabah yaşadığı apartmanın en alt katında bulundu.


Bazı vatandaşlar, Kura Nehri`ne sürüklenen arabalarını ararlarken; evlerin giriş ve bodrum katlarını su bastı. Halk tehlikeli bölgelerden tahliye edildi. Trafiğin sınırlı hale geldiği şehrin bazı bölgelerinde elektrikler kesildi.
Tiflis Belediye Başkanı Gigi Ugulava, "Su deposu hasar gördü ve bütün su ve çamur akışı önce evlere, sonra meydana doğru yol aldı. Hasarı yarın tespit edeceğiz" dedi.


Selden etkilenen Ortaçala bölgesine giden ülkenin Devlet Başkanı Mihail Saalaşvili, tahliye çabalarını izlerken; artık Tiflis`te barakaların olmaması gerektiğini ve bu konuyu Tiflis Belediye Başkanı Gigi Ugulava ile de görüştüğünü belirtti.


İnsanlardan köylerden gelip Tiflis`teki barakaları kiraladığını belirten Saakaşvili, "Birkaç yıl sürecek bir program yapıp Tiflis`teki bütün barakaları kaldırmalıyız. İnsanların böyle barakalarda yaşamalarını engelleyecek bir şeyler yapmalıyız" dedi.

Saakaşvili, bahar ayında yoğun kar yağışı sonrasından korktuğunu fakat selin Tiflis`in merkezini vurduğunu sözlerine ekledi.


Acil Servis Başkanı Temur Giorgadze de, "Ölen 2`si çocuk, 2`si kadın 4 kişinin cesetleri gerçekten çok çabuk bulundu. Daha sonra yaşlı bir kadının bedenini bulduk. Evi su altında kalmıştı; cesedini almak için dalgıçları yollamak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

Yetkililer, pek çok bölgeyi selin vurduğunu ve en az 7 kişinin de selden dolayı hafif yaralı olduğunu belirtti.


Gürcistan resmi haber ajansına göre 3 saat yağan yağmur, 93 milimetre seviyeye yükseldi. Bu miktarda yağışın Tiflis`te en son 2009 yılında gerçekleştiği bildirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir