• DOLAR 32.353
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2305.395
  • ...
Şehid Bahattin Yıldız Erzurum'da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ERZURUM- Mazlum Afganistan halkına insani yardım götürürken Afganistan'ın Hindikuş dağlarında uçaklarının düşmesi sonucu şehid olan Bahattin Yıldız, Erzurum'da yakın arkadaşları ile sevenlerinin katıldığı bir programla anıldı.

Yıldız'ın öğrencilik yıllarında alışkanlık haline getirdiği ve tefekkür için yürüyüşler yaptığı Palandöken'de gerçekleştirilen programda konuşma yapan Abdurrahmangazi Vakfı Başkanı Muhammed Emek, şehidin herkesin dünyayı aradığı bir zamanda onun ahireti aradığını ifade etti.

Şehid Bahattin Yıldız'ın bazı özelliklerinden bahsedeceğini dile getiren Emek, "O hayatı için olan hiç bir proje yapmamıştır. Derviş gibi yaşamıştır sade ve gösterişsiz. Asıl olan onun bir meziyeti vardı ki çok az kişide bulunabilir. O da onun, vefaya verdiği değerdi. Gerek Erzurum olsun, gerekse Afganistan'da olsun çok rahat bir yaşam modelini seçmedi. Nitekim hayatı da bunun ispatıdır. Afganistan'da olduğu süre zarfında bile vefayı bir ilke edindi. O ümmetin derdiyle dertlendi. Bu meziyeti terk ettik diye bizler sıkıntılıyız. Vefa Müslüman'ın genel tavrı olmalıdır. Geçmişiyle utanmayan geleceğiyle iftihar etmeyen haline şükreden bir vasfı vardı. Bizi dik duruşlu, onurlu bir yolu izlemeye teşvik etti. Şehadeti, hayatımıza uygulayacağımız bir ilke olarak öğretti. Sadece bu istisnai şahısları bir günle anmak Müslüman'a yakışan bir tavır değildir. 365 gün bu iman insanlarını anlamak ve anlatmak zorundayız" dedi.

Program okunan Fatihaların ardından, şehidin alışkanlık haline getirdiği tefekkür yürüyüşüyle son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir