• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Mustazaf-Der`in Kapatılması Elazığ`da Tel`in Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Yargıtay tarafından kapatılması onanan Mustazaf Der`e destek, karara tepkiler giderek büyüyor. Elazığ`da faaliyet yürüten Yeni İhya Der, Mustazaf Der`in kapatılması ve Gaziantep 18. Asliye ceza mahkemesi tarafından başörtülü öğrencinin annesine verilen cezayı düzenledikleri kitlesel basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

PTT meydanında yapılan basın açıklamasını dernek adına Muhammed Suna okudu. Son günlerde vuku bulan, toplumu ve Müslüman halkımızın vicdanını sızlatan iki önemli olay yaşandığını belirten Suna, 2004 yılından beri 20 şubesiyle sosyal, kültürel, ekonomik ve eğitsel alanlarda hizmet veren Mustazaflar ile Dayanışma Derneği`nin haksız ve hukuksuz bir şekilde kapatıldığını, Gaziantep`te ise başörtülü kızının hakkını arayan anneye ceza verildiğini söyledi.

İnsanlık Ayıbı Olarak Tarihe Geçecek Bir Karar
İnancı gereği kızının başörtülü olarak okumasını isteyen ve bunun için yasal yollarla hak arayışına giren bir anneye Gaziantep 18 Nolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından zalimane bir şekilde 2 yıl 10 ay ceza verildiğini hatırlatan Suna, bunun insanlık ayıbı olarak tarihe geçeceğini söyledi.

Suna, "Fakirlik ile mücadele şiarıyla, kurulduğu günden beri on binlerce fakir, yoksul ve gariban aileye gıda ve giyim yardımında bulunan, ekonomik açıdan halkımızın yaralarına ilaç ve derman olmaya çalışan Mustazaf-Der kapatılmıştır. Cehalet ile mücadele misyonuyla, binlerce gencin elinden tutup, onları sokaklardan, karanlık ve kuytu mekânlardan kurtaran, zararlı alışkanlıklar ve madde bağımlılığından uzaklaştıran, onlara cami ve okul yolunu gösteren Mustazaf-Der kapatılmıştır. İhtilaf ve ayrılıklarla mücadele ilkesi ile yola koyulan, bu vesileyle yüzlerce kan davasını çözen, toplumsal kargaşa ve kavgaların önüne geçen, husumetleri gideren ve dargınları barıştıran Mustazaf-Der kapatılmıştır. Her platformda kardeşliği savunan, birlik, dirlik ve kardeşlik çağrısı yapan, meselelerin çözümü ve ihtilafların nihayeti için iman ve İslam kardeşliğini referans alan ve `biz muhabbet fedaileriyiz, husumete vaktimiz yoktur` tarihi çağrıyı en gür seda ile haykıran Mustazaf-Der kapatılmıştır" dedi.

Kapatılma Gerekçesinin Hukuki Dayanağı Yok!
Mustazaf-Der`in kapatılma gerekçelerini merak ettiklerini dile getiren Suna, "Evet kardeşlerim! En az sizler kadar bizler de merak ediyoruz. Ama inanın ki, sorup araştırdık ve bu derneğin kapatılmasını gerektirecek hiçbir hukuki dayanağa rastlayamadık. Bunun için çokça ötelere gitmeye gerek yok. Bundan sadece bir yıl öncesine gidelim. Hakkında kapatma davası açılan, başkan ve üyelerine 150 yıl hapis cezası verilen Elazığ İhya-Der`i ve bu derneğin üye ve gönüllülerine reva görülen zulüm ve haksızlıkların gerekçelerini hatırlayalım. Falan tarih ve filan yerde Kutlu doğum etkinliği düzenlemek... Falan tarihte Filistin halkı için yardım toplama faaliyetinde bulunmak. Falan tarih ve filan yerde Hz. Hüseyin ve Kerbela etkinliği düzenlemek. Falan ve filan kişilerin taziye ziyaretinde bulunmak… Falan aileye gıda yardımında bulunmak... Bu ve buna benzer gerekçelerle genç-yaşlı, kadın-erkek demeden bir sivil toplum kuruluşuna tam 150 yıl ceza reva görülüyor. İşte, Elazığ İhya Der`e yapılan neyse, Mustazaf Der`e yapılan da odur. Aynı baskıcı zihniyet ve aynı sonuçlar. Ve ben şimdi sizin adınıza sormak istiyorum. Bozulmamış vicdan sahiplerine seslenmek istiyorum. Ey insaf! Ey vicdan! Neredesin diye haykırmak istiyorum. Başka bir suçtan ötürü değil, sadece ve sadece kız çocuğunu örtülü okutmak isteyen bir anneye verilen üç yıllık ceza hangi kanuna sığdırılabilir. Hangi akıl, hangi mantıkça izah edilebilir. Bu anne toplumu terörize etmedi. Bu anne bir yere Molotof atmadı. Bu anne birisinin canına veya malına kast etmedi. Ama inancı gereği yavrusunun Allah`ın emri olan başörtüsü ile okumasını istedi. Yüzde doksan dokuzu Müslüman olan ve yöneticileri Müslüman halk tarafından seçilen bir ülkede bundan daha doğal bir hak olabilir mi? Ama maalesef eli öpülesi, yüreği yaralı bu anneye hem de anneler günü arefesinde böyle bir zulüm reva görülüyor. Son olarak insaf vicdan ve sözde iktidar sahiplerini insiyatif almaya ve görevlerini yapmaya çağırıp, adalet ve hukukun yüz karası bu haksızca kararlardan bir an evvel dönülmesi gerekir" diye konuştu.

Yoğun katılımın olduğu basın açıklaması Mustazaf-Der genel başkanı Avukat Hüseyin Yılmaz`ın kapatma olayına ilişkin bir açıklamasının okunmasının ardından sona erdi.
(Sadullah Şahin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir