• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Tokat`ta Peygamber Sevdalılarına Karanlık Darbe
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
doğruhaber
Haftalar öncesinde alınan tüm resmi izinlere rağmen programa 1 gün kala Emniyet, Jandarma ve Müftülük tarafından organizeli olarak Peygamber Sevdalıları Platformu`na Madas Köyü`nde Kutlu Doğum Etkinliği yaptırmaması için köy muhtarına baskı kurdukları iddia edildi.
 
ORGANİZELİ KARANLIK GÜÇLER
Madas Köyü Derneği ve Peygamber Sevdalıları Platformu Tokat gönüllüleri tarafından günler öncesi Tokat’ta başlayan çalışmalar bazı çevreler tarafından kasıtlı olarak sabote edildiği iddia edildi.
 
Organizeli olarak yapılan sabote çalışmalarında emniyet tarafından öncesinde kabahat kanunlarına muhalefet ettikleri iddiasıyla afiş asan platform gönüllülerine 350 tl para cezası kesilmişti. Görüşlerine başvurduğumuz Madas Köyü ve platform yetkilileri astıkları hiçbir afişin izinsiz olmadığını özellikle esnaftan izin alınarak afişlerin asıldığını belirttiler.
 
Yetkililer yaptığı açıklamalarda para cezası kesilen afişin, asıldığı iddia edilen belediye otobüs durağında ki afişin taraflarınca asılmadığını belirttiler.
 
Kasıtlı olarak kutlu doğum etkinliklerinin engellemek isteyenlerin burada organizeli olarak programı sabote için böyle bir çalışma yapıldığını söyleyen Madas Köyü Derneği üyeleri Peygamberimiz (as)’in kutlu doğumunu Tokat’ta anılmasının karanlık güçler tarafından hazmedilmediğini dile getirdiler.

BUNLAR KİM, SİZ BİLİYOR MUSUNUZ?
Madas Köyü Derneği Başkanı Erdal Elibüyük ile yaptığımız görüşmede engelleme hakkında şunları söyledi. “ Büyük bir haksızlıkla karşı karşıyayız.
 
Peygamber sevdasına engelleme yapıldı. Arkadaşlarımıza sudan bahanelerle para cezası kesildi. Tokat’ta yayın yapan Kanal 60 Televizyonu ile yaptığımız anlaşmada Kutlu Doğum etkinliğimiz canlı yayınla tüm Türkiye’ye gösterilecekti.
 
Ama bazı karanlık güçler Kanal 60 televizyonuna giderek bunların programlarını vermeyin diye tehdit ve baskıda bulunmuşlar. Oysaki televizyonla ücretli olarak anlaşmıştık. Televizyon ücretini peşin yatırdık.
 
Elimizde makbuzumuz da var. Aynı karanlık güçler etkinliğimizin yapılacağı Madas Köyü muhtarı Aziz Bezin’in yanına giderek köy muhtarına konuşmacı Mehmed Göktaş Hoca’nın sicilinin bulunduğu bir kâğıt göstermişler.
 
Hocayı terörist olarak muhtara lanse etmişler. Ve muhtarı tehdit etmişler. Muhtar gelenlerin hem jandarma hem de Tokat Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele polisleri olduğunu söyledi. Muhtara bunların kim olduğunu biliyor musun. Diye tehdit etmişler.

PEYGAMBER SEVDALILARININ EMEĞİNE SAYGISIZLIK YAPILDI
Arkadaşlarımızın günlerce yaptığı hazırlıklara, harcadıklara emeklere saygısızlık yaptılar. Programın kendilerinin hazırladığını ama Tokat İl Müftülüğünün zorla ve baskıyla sahiplendirildiğini iddia eden Elibüyük; “ Programa Özlem ajansın ilahi sanatçılarının da katılması engellendi.
 
Üstelik muhtarı o kadar korkutmuşlar ki İstanbul’dan gelen misafirlerimizin bile etkinlik alanına gelmemesi için bize sözlü söylemde bulundu. Ama biz tüm bu olumsuzluklara ve mağduriyetlere rağmen sabahın erken saatlerinde arkadaşlarımızla çalışmalara başladık.
 
Tokat merkezden yoğun katılımın olacağını düşünerek oradan otobüsler kaldırdık. Allah’a hamd olsun tüm engellemelere rağmen halkımızın peygamberimize salavat getirilmesi engellenemedi. Sıkı bir polis takibine tutulduk. Üstelik programa gelen insanlar tek tek kameralara alındı.
 
Sanki bir terör suçu işlenilmiş gibi. Bu kadar engellemeye rağmen yoğun bir katılım oldu. Yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Etkinlik alanında birçok kişi yapılan zulme tanık oldu. Afiş ve flamalarımız platformda olmasına rağmen ismimiz hiç zikredilmedi. Sanki bu organizasyonu müftülük tertiplemiş gibi gösterilmeye çalışıldı. Ama yinede Allaha hamd olsun halkımız ve dostlarımız yapılan zulmü gördüler ve tepkilerini dile getirdiler.” Diye konuştu.

Hukuki olarak tüm haklarını arayacaklarını söyleyen Elibüyük “ kimse bizim halkımızın peygamber sevdasına engel olamaz, bunca emek hiç sayılamaz, hem maddi olarak hem de manevi olarak hakkımızı arayacağız. Bunu yapanlardan mahşerde de hesap soracağız” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir