• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mustazaf Der`in Kapatılmasına Bir Tepki de Avrupa`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSVİÇRE - Basel Said-i Nursi Derneği tarafından İsviçre, Almanya, Norveç, Fransa, İtalya, Belçika, Hollanda ve Avusturya`da faaliyette bulunan 33 STK adına yapılan ortak basın açıklamasıyla, Mustazaf Der`in kapatılması ve Gaziantep`te başörtülü okumak isteyen kızının hakkını savunduğu için Güllü Çevik`e ceza verilmesi sert bir dille kınandı.
 
Verilen Kararlar Hukuk Cinayetidir
Her gün yeni bir zulüm ve garabete imza atan Adaletsiz hukuk sisteminin, Avrupa genelinde faaliyet gösteren Sivil toplum Kuruluşlarınca da kaygı ve endişeyle izlendiği ifade edilen açıklamada, "Bir yandan, 12 Eylül ve 28 Şubat Darbecilerini yargılayan bir sistemin, öte yandan ise, sırf kızının okuması için çaba sarf eden bir anneyi 2 yıl 10 ay hapis ile cezalandırması ve milyonların kalbinde taht kuran, kardeş dernek ve platformlarla mustazafların, mazlumların umudu olan Mustazaf Der`i kapatması tüm dünyadaki hukuk araştırmalarına, insan hakları ihlalleri ile ilgili çalışmalara örneklik teşkil edecek türden bir cinayettir" denildi.
 
Kız çocuklarının okula gönderilmesi için tüm TV`lerde "kamu spotu" başlığıyla kısa filmlerin gösterildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Olayın görünen yüzü bu iken, gerçekte ise kız çocuklarının okumaması için her türlü engel ve melanet hayata geçirilmekte.
 
Güllü Çevik`e Verilen Ceza Yaşanan Tutarsızlığın Göstergesidir
Eğitim yılının başından bu yana kızı Şüheda Çevik`in eğitim hayatına, inandığı ve yaşadığı gibi devam etmesi için tüm hukuki yolları deneyen Güllü Çevik hanım efendiye Gaziantep 18. Asliye Ceza Mahkemesince 2 yıl 10 Ay hapis cezası verilmesi ülkede yaşanan tutarsızlıkların, kuşatılmışlığın ve zulümlerin bir numunesidir" ifadelerine yer verildi.
 
Bu Ceza Tüm Müslüman Bayanlaradır
Verilen cezanın Güllü Çevik şahsında tüm Müslüman bayanlara yönelik olduğu vurgulanan açıklamanın devamında; "Doğrusunu söylemek gerekirse, Avrupa`da yaşayan Müslümanlar olarak, bu hukuk cinayetini yaşadığımız toplumlardaki insanlara anlatmakta zorlanıyoruz. Halkı Müslüman olan ve yöneticilerinin hanımlarının da tesettürlü olduğu bir ülkede, nasıl böyle bir şey olur, türünden sorularla her zaman karşılaşmaktayız.
 
Verilen karar, Güllü Çevik Hanımefendinin şahsında tüm Müslüman bayanlar için bir cezalandırmadır. Tesettür mücadelesi vererek bir kez daha kendisi ve kızı adına İslam`ın sancaktarlığını yapan Güllü Çevik hanımefendi ve ailesini buradan tebrik ederken onlara bu zulmü reva görenleri nefretle kınadığımızı ve Allah Azze ve Celle`nin Celal sıfatlarına havale ettiğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz."
 
Mustazaf Der`in Kapatılması Kitleleri Provoke Etme, Anlayışının Yeni Bir Versiyonudur
Mustazaf Der`in kapatılmasının hukuksuzluk olduğu ifade edilen açıklamada, alınan kararın, ülkede huzur ve kardeşlik ortamının oluşmasını istemeyen çevrelerin ekmeğine yağ sürmeyi hedeflediği vurgulandı.
 
Milyonları, Peygamber aşkıyla bir çatı altında toplayan Mustazaf Der`in kapatılmasının, kitleleri provoke etme, anlayışının yeni bir versiyonu olduğu ifade edilen açıklamada, Mustazaflar Der`in, derin hukuk çevrelerinin bu oyununa asla gelmeyeceği belirtildi.
 
Açıklamada, bu gün itibariyle 8 yıl 8 aydır tüm ülkede fakir, yetim, öksüz ve mazlumların yardımına koşmak için gece gündüz demeden çabalayan Mustazaf Der gönüllülerinin bu çabalarına engel olmak amacıyla alınan bu kararın, aslında kimsesizleri, mazlumları, yetimleri cezalandırmak olduğu ifade edildi.
 
Bu Karar İnsanların Kalplerine Kilit Vuramayacaktır
Hakkın, hiçbir engele takılmadan, hiçbir zorluk karşısında yılmadan ilerleyişine devam edeceği ve hedefine ulaşacağı vurgulanan açıklamanın devamında; "Zulüm dolu bu kapatma kararı sadece birkaç binanın kapısına kilit vurmaktan öte bir anlam ifade etmeyecektir. Çünkü Mustazaf Der üye ve gönüllülerinin kalplerine kilit vurmak hiç kimsenin haddine değildir.
 
Bu vesile ile tüm mazlum ve mustazaflar adına, başta Mustazaf Der Genel Başkanı Sayın Hüseyin Yılmaz olmak üzere, mustazaf Der`in tüm üye ve gönüllülerine şimdiye kadar yaptıkları ve bizlere de örneklik teşkil ettikleri hayırlı çalışmaları dolayısıyla teşekkür eder, geçmiş olsun deriz. Şüphesiz ki; şimdiye kadar olduğu gibi bu insanlar bundan sonra da mazlumların umudu ve tüm dünyadaki İslam davetçilerinin ilham kaynağı olmaya devam edeceklerdir" denildi.
 
Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "Adaletsizliğiyle tüm dünyada nefret ve istihza konusu olan Türk Hukuk sistemini ve ta ilk günden beri, tüm süreçte rolü olan sözde hukuk adamı cübbeli militanları nefretle ve lanetle kınadığımızı ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması gerektiğine inandığımızı basına ve kamuoyuna deklare ederken Bir Devlet, Küfür İle Ayakta Durabilir Ama Zulümle Duramaz kaidesini de hatırlatırız"
(Ahmet Bayram - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir