• DOLAR 32.509
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2497.085
  • ...
Vali Toprak Vakıflarla Yemekte Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Vakıflar haftası münasebetiyle Gazi Köşkü'nde verilen yemeğe Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Vakıflar Genel Müdürlüğü Baş Müfettişi Nusret Hacaloğlu, Dicle Üniversitesinden Yardımcı Doç. Dr. Ömer Ergün, Kurum Müdürleri, Dernek Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama ve tebrik mesajları ile başlayan etkinlikte ilk konuşan Vakıf Müdürü Metin Evsan'in konuşmasında günün anlam ve önemini belirterek herkese teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak konuklara hitap etti. Toprak, "Bir taraftan Ulu camii, müştemilatı Zinciriye Medresesi, Mesudiye Medresesi Hazreti Süleyman Camii, Eğil'deki eserler yine sur içerisindeki eserler diğer ilçelerimizdeki eserler olmak üzere bunların ayakta tutulması lazım. Hepimiz bu noktada gayretlerimizi sonsuz bir şekilde ortaya koyalım buna ilaveten mülhak dediğimiz Vakıf çeşitlerinin de yine iyi bir şekilde ecdadımızın o ruhuna uygun olarak idame ettirilmesi, yönetilmesi ve yürütülmesi gerekiyor bunu çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hiçbir olumsuz anlayışa ve bakışa konu olmadan bunlarında o ecdadımızın koyduğu ilke ve esaslar içerisinde yine o ruhu yaşatacak şekilde devam ettirilmesi gerekiyor bunun bizim için bir ödev, vazife, sorumluluk ve yükümlülük olduğunu düşünüyorum. Biz bu şekliyle bakarsak her şey daha güzel olacaktır. Tüm bu çalışmalarla birlikte sizlere bu geceye katıldığınız için teşekkür ediyorum. Vakıflar haftasının bu manada önemli katkı sağlamasını tüm insanlarımız üzerinde bilinçlendirme oluşturmasını da canı gönülden diliyorum hepinize iyi akşamlar diliyorum afiyet olsun" dedi.

Vali toprak'ın konuşmasından sonra Dicle Üniversitesi Yardımcı Doç. Dr. Ömer Ergün "Vakıf Bir Medeniyettir" konulu konferansının sunumunu yaptıktan sonra ödül töreni yapıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir