• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
İHL Öğrencilerine Kariyer Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehberlik Servisi tarafından organize edilen "Kişisel Gelişim ve Kariyer Semineri" Batman Kültür Merkezi'nde yapıldı. Seminere, Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Halil İbrahim Ünsal, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve Batman İmam Hatip Lisesi mezunu bazı isimler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı İlhan Çiçek, bu seminer vesilesiyle amaçlarının, okuldan önceki yıllarda mezun olan ve bugün bulundukları yerler itibariyle başarılı birer yönetici ve meslek sahibi olan kişilerle öğrencileri buluşturmak olduğunu belirtti. Çiçek, ayrıca öğrencilerin kendilerine ve kişisel gelişimlerine uygun birer meslek seçmelerine yardım etmek istediklerini vurguladı.

Ardından İmam Hatip Lisesi mezunu olan ve şu anda TEDAŞ Bölge Müdürü olarak görev yapan Osman Ergenç'in kısa özgeçmişi okundu. Ergenç de, konuşmasında, ne istediğini iyi bilen ve hedefine ulaşma konusunda kararlı olanların başarılı olabileceğinin altını çizerek kendi hayatından ve yaşadığı olaylardan örnekler verdi.

Daha sonra yine Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan ve şu anda Dahiliye Uzmanı olarak görev yapan Dr. Mehmet Fadıl Edebalı'nın özgeçmişi okundu. Edebalı, öğrencilere yaptığı konuşmada, okul yıllarını ve meslek seçerken neler düşündüğünü anlattı. Edebalı, ayrıca başarılı olmak için okul yıllarında nasıl bir çalışma içinde olduğu ile ilgili bilgiler vererek öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Programda mezunların konuşmalarının ardından, sahneye çıkan Kişisel Gelişim Uzmanı Özlem Özcan, öğrencilerin özellikle kendilerini tanıma konusunda neler yapmaları gerektiği ile ilgili çeşitli açıklamalar yaparak ve kendi hayatından da örnekler verdi. Özcan hoca, konuşmasının son bölümünde öğrencilerden gelen çeşitli sorulara cevaplar verdi.

Programın son bölümünde Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı İlhan Çiçek, bu programla öğrenciler için özellikle meslek seçimi konusunda yardımcı olmayı ve kendilerine başarılı rol modeller almalarını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, programlarına katkı sağlayan eski mezunlara teşekkür etti.

Programın sonunda, öğrenciler düzenledikleri seminere verdiği destekten dolayı Kişisel Gelişim Uzmanı Özlem Özcan'a Kur'an-ı Kerim hediye ettiler. Aldığı bu anlamlı hediyeden oldukça duygulandığını ifade eden Özcan, bu hediyenin kendisine çocukluğunda babası tarafından hediye edilen Kur'an-ı Kerim'i hatırlattığını ve çok anlamlı olduğunu belirterek öğrencilere teşekkür etti. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir