• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
İdil'de Encümen Seçimi Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - İdil Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin her yıl Mayıs ayında yapılan Birlik Meclisi toplantısı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu konferans salonunda yapıldı. Toplantıda önümüzdeki 1 yıl süreyle görev yapacak olan birlik encümeni seçimleri de gerçekleştirildi.

 

İdil Kaymakamı Mustafa İmamoğlu başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Özel İdare Müdürü Hasan Özkan, İl Genel Meclisi üyeleri ve köy muhtarları katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İl Genel Meclis üyelerinden 2 ve köy muhtarlarından 2 kişi olmak üzere toplam 4 kişilik encümenin belirlendiği seçimlerde il genel meclis üyeleri Abdülselam Ay, Hasan Yalman ve Serdar Çatak aday olurken, köy muhtarlarından ise Ali Aki, Abdullah Nas, Mehmet Emin Bozkurt, Nuri Aras, Ramazan Doğan ve Şeyhmus Şığva aday oldular.

 

Yapılan seçim sonucunda İl Meclis üyelerinden Abdulselam Ay 42, Hasan Yalman ve Serdar Çatak 30'ar oy aldılar. En yüksek oyu alan Abdulselam Ay ve eşit oy alan Serdar Çatak'ın çekilmesi ile Hasan Yalman encümen seçilen iki İl Genel Meclis üyesi oldular. Köy muhtarlarında ise en yüksek oy alan Aksoy Köyü Muhtarı Ali Aki ve Çığır Köyü Muhtarı Nuri Aras encümen olarak seçildiler.İdil Kaymakamı yeni seçilen encümenleri tebrik ederek eski encümenlere de yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Seçimden sonra İdil Kaymakamı, il genel meclis üyeleri ve köy muhtarları beraber yemek yediler. (M.Şerif Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir