• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
İHH'nın Büyük Başarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERK - İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yürüttüğü insani diplomasi büyük bir başarıya imza attı. Belgesel çekimi için gittikleri Suriye'de tutuklanan ve 57 gün boyunca kendilerinden haber alınamayan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'a İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın başında olduğu insani diplomasi heyeti ulaştı.

 

Yapılan uzun görüşmelerin ardından gazeteciler serbest bırakıldı. Suriye'den Tahran'a getirilen gazeteciler burada da ilk olarak İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile görüştüler. Gazeteciler en kısa süre içerisinde ailelerine ve sevenlerine kavuşacaklar.

 

Suriye'de yaşanan olayları kamuoyuna duyurmak için bölgeye giden gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'dan yaklaşık 2 ay haber alınamadı. İHH ve Mazlumder tarafından oluşturulan insani diplomasi heyeti gazetecileri bulmak için yoğun bir çalışmaya giriştiler. Görüşmeler sonucunda insani diplomasi heyeti 58 gün sonra Adem Özköse ve Hamit Coşkun'u Şam'daki bir cezaevinde buldu.

 

Yapılan görüşmelerin ardından Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un serbest bırakılması için mutabakat sağlandı.

 

Gazetecilerin serbest bırakılmasının ardından gazeteciler uçak ile Suriye'den Tahran'a getirildiler. İHH Başkanı Bülent Yıldırım burada gazeteciler ve gazetecilerin aileleri ile birlikte yemek yiyip hasret giderdiler.

Gazetecilerin en kısa sürede Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir