• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Derneğimizin Kapatılma Kararının Perde Arkası...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Düzenlediği `Kutlu Doğum` etkinlikleriyle milyonlarca insanı meydanlarda toplayan, sosyal, kültürel, yaşamsal alanda birçok hayırlı etkinliklere imza atan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği`nin (Mustazaf-Der) kapatılma kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından, bir basın açıklaması yapıldı.

Kapatılma kararını görüşmek ve bundan sonra takip edilecek yol haritasını belirlemek amacıyla tüm şube başkanlarının katılımıyla Diyarbakır Ticaret Borsası`nda gerçekleştirilen istişare toplantısının ardından saat 12.30`da yapılan basın açıklamasını Genel Başkan Av. Hüseyin Yılmaz okudu.

Yılmaz, düzenlediği basın toplantısına derneklerinin nasıl ve ne amaçla kurulduğunu belirterek, "Sosyal, kültürel ve ekonomik yönden mahrum ve mustazaf bırakılmış halkımızın kaybettiği değerleri yeniden inşa etme yolunda, "Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun… " ayetin düsturu ve şuuruyla 11 Eylül 2004`te Mustazaflar ile Dayanışma Derneğini kurduk." dedi.


"TOPLUMSAL BARIŞA HİZMET ETTİK"
Bediuzzaman`nın tespitleriyle fakirlikle, cehaletle ve ihtilaflarla mücadeleyi kendilerine misyon olarak seçtiklerini vurgulayan Yılmaz, bu çerçevede tespit ettikleri mağdur ve muhtaçlara, dul ve yetimlere yardımcı olduklarını, maddi olarak ihtiyaçlarını karşıladıklarının altını çizdi. Yılmaz konuşmasının devamında, toplumun çocuk, genç ve yaşlılarını maddi ve manevi eğitimden geçirdiklerini, bilgi ve bilinç düzeylerini yükselttiklerini kavgalıları, hasımları, kan davalılarını barıştırdıklarını ve her türlü ihtilaflarını çözerek halkın ittifakını sağladıklarını ve toplumsal barışa hizmet ettiklerini ifade etti.


Derneklerinin yaptığı çalışmalarla hayırlı hizmetlere mazlum ve mustazaf halkın teveccühüne mazhar olduğunu söyleyen Yılmaz, dernek olarak kendilerinden bekleneni layıkıyla yerine getirdiklerini kaydederek kurulduğu günden beri birçok ilke imza attıklarını, kısa sürede etkin ve söz sahibi yetkin bir dernek olduklarını açıkladı.


DERİN YAPILAR CAMİAMIZI İLLEGALİTEYE ÇEKMEK İSTEDİLER
Yılmaz, yapmış olduğu etkinliklerle, tertiplemiş olduğu mitinglerle yerel ve küresel güçlerin oyunlarını bozduklarını, hesaplarını alt üst ettiğine dikkat çekerek basın açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İnancımızın gereği ve halkımızın maslahatı için müspet hareket etmeyi ilke edindik. Halka hizmeti, Hakka hizmet olarak benimsedik. Halkımızın camiamıza olan teveccühünü hazmedemeyen derin ve karanlık yapılar önce kontrollerindeki çeteleri derneklerimize ve üyelerimize saldırttılar. Derneklerimiz kundaklandı, üyelerimiz darp edildi, yaralandı ve katledildi. Devletin emniyet gücü bize yapılan bu saldırıları önleyemedi, failleri ortaya çıkarmadı, çıkarmak istemedi. Bu tutumuyla saldırganları cesaretlendirdi. Dernek üyelerimizin saldırılar sırasında yakalayıp polise teslim ettiği saldırganlar dahi, polis ve yargı tarafından serbest bırakıldılar. Provokatif saldırılarla camiamızı çatışma ortamına, illegaliteye çekmek istediler. Bu kirli saldırılarla amaçlarına ulaşamayan derin yapılar, bu kez kendilerine bağlı güvenlik güçlerini ve yandaş yargıyı devreye soktular. Hücre evi basar gibi derneklerimizi ve evlerimizi bastılar. Dernek üye ve gönüllülerimize terörist muamelesi yaptılar. Derneklerimize gelmeyi, etkinliklerine katılmayı kırsalda kurulan silahlı eğitim kampına katılmayla bir tuttular. Niyet okumalarla hazırladıkları fezlekelerle yandaş yargıyı yönlendirip ve cezalandırılmalarını sağladılar.


Politize olmuş yandaş yargı üzerinden fahiş cezalar verildi. Dernek başkanları silahlı örgüt yöneticisi, dernek üyeleri silahlı örgüt üyesi olarak cezalandırıldılar. Ellerimizde Kuran-ı Kerim ve gıda paketleri dışında bir şey olmadığını gördükleri halde bizlere bu zulmü reva gördüler."


UYDURMA DELİLLERLE KAPATMA DAVASI AÇILDI
Tüm baskı, tehdit, şantaj, yıldırma ve yıpratma faaliyetlerine, gözdağlarına rağmen derneklerine yönelen teveccühe engel olamadıklarını belirten Mustazaf Der Genel Başkanı Av. Yılmaz, nihayetinde niyet okumalarla ve komplolarla hazırladıkları uydurma delillerle, derneklerine kapatma davası açtıklarını söyledi. Yargıtay tarafından onanan derneklerinin kapatılmasına ilişkin kesinleşmiş mahkeme kararı taraflarına tebliğ edildiğini ve kesinleştiğini hatırlatan Yılmaz, Derin ve karanlık yapıların kontrollerindeki çetelerin derneklerine saldırarak bir yöneticilerini katlettiklerinin altını çizerek derneklerinin kapatma kararındaki iddialara 27.04. 2010 tarihli basın açıklamasıyla http://mustazafder.org.tr/default.asp?sayfa=detay&id=7&Yid=569 adresinde cevap verildiğini de hatırlattı.


HİÇBİR ZAMAN ZALİMLERDEN ADALET VE MERHAMET BEKLEMEDİK
Kendilerinin hiçbir zaman zalimlerden adalet ve merhamet beklemediklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, sadece tarafsız olmalarını ve diğer STK `lara hukukun, yasaların tanıdığı hakların ve özgürlüklerin aynısının kendilerine de tanınmasını istedi. Yılmaz basın açıklamasının devamında şöyle konuştu: "Tarafsız olmayı dahi beceremediler. Yasal çalışmalarımızı engellemek için çıkardıkları bürokratik engellemelerin yanında provokatif saldırılarla tahrik etmeler, halkın teveccühünü engellemek için derneklerimizi basmalar, gözaltına almalar, komplolarla karalamalar, iftiralarla itibarsızlaştırma çalışmaları, niyet okumalarla cezalandırmalar ve nihayetinde uydurma delillerle derneğimizi/derneklerimizi kapatma/kapatırma davaları vs. camiamıza karşı ne kadar kindar olduklarını ortaya çıkarmıştır."


MEFKÛREMİZE KİLİT VURULAMAZ
Yılmaz basın toplantısında, tüm yalanlara, iftiralara, hile tuzak ve komplolara, provokasyonlara karşı kamuoyu huzurunda alınlarının açık ve yüzlerinin ak olduğunun altını çizerek, "Her ne kadar rejim savunucuları bu hizmetlerimizi tehlikeli addedip, bu nedenle derneğimizi kapatsalar da halkımız çalışmalarımızı takdir etmiş, derneğimizi bağrına basmış ve etrafında kenetlenmiştir. Kapatma kararı ile ulaşmak istedikleri amaçlarına ulaşamamışlardır ulaşamayacaklar da" dedi.


Yılmaz basın açıklamasını "Derneğimizin kapısına kilit vurulmuş olabilir ama mefkûremize kilit vurulamaz. Derneğimiz kapatılmış olabilir ama misyonu devam ediyor. Bu misyonumuzu sürdürmemize hiçbir güç engel olamayacaktır. Mazlum ve mustazaf halkımızı, zalim ve müstekbirleri insaflarına terk etmeyeceğiz" ifadeleri ile bitirdi.


Yılmaz bir gazetecinin sorusu üzerine Yargıtay`ın verdiği kapatma kararını AİHM götüreceklerini söyleyerek, AİHM` in de fazla adil olduğuna inanmadıklarını ve güvenmediklerini söyledi.


Yılmaz derneklerinin kapatılması ile ilgili görüşlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını bilahare bu süreçte basın açıklamaları ve kitlesel etkinlikler ile bu haksız ve hukuksuz kapatma sürecini müspet ve yasal çerçeve içerisinde protesto edeceklerini ifade etti. Yılmaz, genel merkez olarak da Diyarbakır`da bir miting ile kapatma kararını protesto edip ne yapacaklarını mitingde dile getireceklerini düşündüklerini sözlerine ekledi. (Osman İçli, Emrullah Araz-İLKHA)

 

Basın Açıklamasının Tam Metni

Basına ve kamuoyuna;

Sosyal, kültürel ve ekonomik yönden mahrum ve mustazaf bırakılmış halkımızın kaybettiği değerleri yeniden inşa etme yolunda, “Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun… ” (Ali İmran-104) düsturu ve şuuruyla 11 Eylül 2004’te Mustazaflar ile Dayanışma Derneğimizi kurduk.

Bediuzaman’nın tespitleriyle; fakirlikle, cehaletle ve ihtilaflarla mücadeleyi kendimize misyon olarak seçtik. Bu çerçevede tespit ettiğimiz mağdur ve muhtaçlara, dul ve yetimlere yardımcı olduk, maddi olarak ihtiyaçlarını karşıladık. Çocuk, genç ve yaşlılarımızı maddi ve manevi eğitimden geçirdik, bilgi ve bilinç düzeylerini yükselttik. Kavgalıları, hasımları, kan davalılarını barıştırdık. Her türlü ihtilaflarını çözerek halkımızın ittifakını sağladık ve toplumsal barışa hizmet ettik.

Derneğimiz yaptığı çalışmalarla, hayırlı hizmetlerle mazlum ve mustazaf halkımızın teveccühüne mazhar olmuştur. Dernek olarak kendisinden bekleneni layıkıyla yerine getirmiştir. Kurulduğu günden beri birçok ilke imza atmış, kısa sürede etkin ve söz sahibi yetkin bir dernek olmuştur. Yapmış olduğu etkinliklerle, tertiplemiş olduğu mitinglerle yerel ve küresel güçlerin oyunlarını bozmuş, hesaplarını alt üst etmiştir.

İnancımızın gereği ve halkımızın maslahatı için müspet hareket etmeyi ilke edindik. Halka hizmeti, Hakka hizmet olarak benimsedik. Halkımızın camiamıza olan teveccühünü hazmedemeyen derin ve karanlık yapılar, önce kontrollerindeki çeteleri derneklerimize ve üyelerimize saldırttılar. Derneklerimiz kundaklandı, üyelerimiz darp edildi, yaralandı ve katledildi. Devletin emniyet gücü, bize yapılan bu saldırıları önlemedi, failleri ortaya çıkarmadı, çıkarmak istemedi. Bu tutumuyla saldırganları cesaretlendirdi. Dernek üyelerimizin saldırılar sırasında yakalayıp polise teslim ettiği saldırganlar dahi, polis ve yargı tarafından serbest bırakıldılar. Provokatif saldırılarla camiamızı çatışma ortamına, illegaliteye çekmek istediler.

Bu kirli saldırılarla amaçlarına ulaşamayan derin yapılar, bu kez kendilerine bağlı güvenlik güçlerini ve yandaş yargıyı devreye soktular. Hücre evi basar gibi derneklerimizi ve evlerimizi bastılar. Dernek üye ve gönüllülerimize terörist muamelesi yaptılar. Derneklerimize gelmeyi, etkinliklerine katılmayı, kırsalda kurulan silahlı eğitim kamplarına katılmayla bir tuttular. Niyet okumalarla, hazırladıkları fezlekelerle, yandaş yargıyı yönlendirip cezalandırılmalarını sağladılar. Politize olmuş yandaş yargı tarafından fahiş cezalar verildi. Dernek başkanları silahlı örgüt yöneticisi, dernek üyeleri silahlı örgüt üyesi olarak cezalandırıldılar.

Ellerimizde Kuran-ı Kerim ve gıda yardım paketleri dışında bir şey olmadığını gördükleri halde bizlere bu zulmü reva gördüler. Tüm baskı, tehdit, şantaj, yıldırma ve yıpratma faaliyetlerine, göz dağı verme faaliyetlerine rağmen halkın gösterdiği teveccühe engel olamadılar. Nihayetinde niyet okumalarla ve komplolarla hazırladıkları uydurma delillerle, derneğimize kapatma davası açtılar. Nihayetinde açılan kapatma davası Yargıtay tarafından onanarak derneğimize tebligat yapıldı.

Derin ve karanlık yapılar, kontrollerindeki çetelerle derneklerimize saldırıp nihayetinde bir yöneticimizi katlederken; yandaş yargılarını da devreye sokarak uydurma delillerle niyet okumalarla derneğimizi kapatarak hukuken de şahs-i manevimizi katletmek istemişlerdir. Bir nevi yargıya cinayet işletmişlerdir.

(Derneğimizin kapatma kararındaki iddialara 27.04.2010 tarihli basın açıklamamızla cevap verilmişti. Bir daha tekrarlama gereği duymuyoruz.)

Bizler hiçbir zaman, zalimlerden adalet ve merhamet beklemedik. Beklemiyoruz. Sadece tarafsız olmalarını istedik. Diğer STK’lara hukukun, yasaların tanıdığı hakların ve özgürlüklerin aynısının bizlere de tanınmasını istedik. Tarafsız olmayı dahi beceremediler. Yasal çalışmalarımızı engellemek için çıkardıkları bürokratik engellemelerin yanında, provokatif saldırılarla tahrik etmeler, halkın teveccühünü engellemek için derneklerimizi basmalar, gözaltına almalar, komplolarla karalamalar, iftiralarla itibarsızlaştırma çalışmaları, niyet okumalarla cezalandırmalar ve nihayetinde uydurma delillerle derneğimizi/derneklerimizi kapatma/kapattırma davaları … camiamıza karşı ne kadar kindar olduklarını ortaya çıkarmıştır.

Tüm yalanlara, iftiralara, hile, tuzak ve komplolara, provokasyonlara rağmen derneğimiz kuruluş amacına uygun olarak görevini layıkıyla yerine getirmiştir.Hakkın rızası için halka hizmet etmekten geri durmamıştır. Alnımızın açık, yüzümüzün ak olduğu halkımızın malumudur. Her ne kadar derin yapılar, hizmetlerimizi tehlikeli addedip, derneğimizi kapatsa da halkımız, çalışmalarımızı takdir etmiş, derneğimizi bağrına basmış ve etrafında kenetlenmiştir. Camiamıza düşmanlık yapanların hevesleri her zaman kursaklarında kaldı. Amaçlarına ulaşamadılar, hiçbir zaman ulaşamayacaklar da.

Derneğimizin kapısına kilit vurulmuş olabilir ama mefkuremize kilit vurulamaz. Derneğimiz kapatılmış olabilir ama misyonu devam ediyor. Bu misyonumuzu sürdürmemize hiçbir güç engel olamayacaktır. Mazlum ve mustazaf halkımızı, zalim ve müstekbirlerin insaflarına terk etmeyeceğiz.

MUSTAZAFLAR İLE DAYANIŞMA DERNEĞİ
GENEL MERKEZ

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir