• DOLAR 32.596
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2510.073
  • ...
Bediüzzaman`ın Talebeleri Hollanda`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebeleri Hüsnü Bayramoğlu ve Ahmet Aytimur ağabeyler Hollanda Nur talebeleri ile Rotterdam İslam Üniversitesinde buluştu.

Rotterdam Envar Vakfı’nın organize etmiş olduğu programda Prof. Dr. Ahmet Akgündüz açılışı yaparak 19. Mektup olan Mucizat-ı Ahmediye (a.s.m) Risalesinden kısa bir ders okudu. Akabinde hizmet ziyareti dolayısıyla 10 günlüğüne Batı Avrupa’da bulunan Bediüzzaman hazretlerinin talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu ve Ahmet Aytimur ağabeyler Nur talebelerinin vasıflarından bahsederek hizmet insanında sadakat ve kanaatin çok önemli iki özellik olduğunu vurguladılar.

Hüsnü Bayramoğlu ağabey çok küçük yaşta babası vesilesiyle Risale-i Nurlarla tanıştığını, henüz sinn-i teklif yaşında iken Nurları yazmaya başladığını ve Allah’ın inayetiyle, Nurların kerametiyle 7-8 yaşlarında iken oyun oynama yerine yazma suretiyle Nurlarla iştigali Allah’ın nasip ettiğini ifade ettiler. Üstadın hususi hizmetine küçük yaşta giren Hüsnü ağabey, bu asrı ve gelecek asırları nurlandıran ve nurlandıracak manevi bir Kur’an tefsiri olan Risale-i Nurların daha fazla okunması ve de diğer lisanlara tercüme edilerek birçok insana ulaştırılmasının önemini ifade etti.

Hollanda’nın dört bir tarafından gelen kalabalık bir misafirin iştirak ettiği program, akşam namazının eda edilmesiyle nihayet buldu.

risalehaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir