• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Hareketsizlik Nefes Darlığına Sebep Oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dr. Fahri Sevinç, fiziksel aktivitelerin sağlık üzerine etkilerinin temelde üç başlık halinde incelenebildiğine değindi. Dr. Sevinç, "Bu etkileri bedensel sağlığımız üzerine olan etkileri, ruhsal ve sosyal sağlığımız üzerine olan etkileri, gelecekteki yaşantımız üzerine olan etkileri diye sıralayabiliriz. Düzenli fiziksel aktivitelerin yapılması toplumda sık görülen kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kanser gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır." dedi.

Haftanın beş gününde en az 30 ile 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmasının kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı, kalın bağırsak ve meme kanseri riskini azaltmak için son derece önemli olduğu hatırlatan Dr. Sevinç, "Fiziksel aktivite ve solunum egzersizleri yapmaları nefessizlik hissinin azalmasında yardımcı olabilir." diye belirtti.

Hareketsiz olmak, kişinin en ufak bir hareketle bile nefes darlığı yaşamasına neden olabileceğini kaydeden Dr. Sevinç, şu bilgileri aktardı: "Düzenli egzersiz vücudu güçlendirir, kemiklerin kuvvetini ve eklemlerin esnekliğinin korunmasına yardımcı olur, egzersiz yapma kapasitesini artırır. Enerji harcamasını artırmak yaralanma riskini de en düşük düzeyde tutmalıdır. Maksimum kilo verilmesi haftada bir kilogram olmalıdır. Günlük kalori harcaması 300`den fazla olan bir egzersiz programı ayarlanmalı, bu program yürüyüşte olduğu gibi orta şiddette ve uzun olmalıdır. Yatmadan hemen önce egzersiz yapılmalı. Asansör yerine yürüyerek merdivenleri çıkmak, arabayı iş yerinden biraz daha ileriye park etmek gibi. Her gün 10 bin adım fazladan 2 bin kalori yaktırır."


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir