• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Eğitim-Bir-Sen'den Aile Konulu Konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Kadın Komisyonu "Aile" konulu konferans düzenledi. Konferansa Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk, AK Parti İl Başkan vekili Mahmut Tileği, bazı STK temsilcileri ve çok sayıda bayan katıldı. Saat 20.15'te Eski Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan programın girişinde bayanlara anneler günü münasebetiyle gül ve çikolata ikram edildi.

Program anne ve baba hakkı konulu slâyt gösterisi ile başladı. Açılış konuşması yapan Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Kadın Komisyonundan Selma Tanhan yaklaşan anneler gününe değinerek, "Anneler toplumun temel değeridir. Tarihe önderlik eden kişileri yetiştiren anneler sayesinde önderlik yapar duruma gelmişlerdir.''dedi. Tanhan, konuşmasında bütün annelerin anneler gününü kutladı.

Aile Her Şeyin Başıdır
Daha sonra söz alan Özgür Der Batman Şube Başkan Yardımcısı Eğitimci-Yazar Şefik Sevim, sinevizyon eşliğinde "Aile" konulu sunum yaptı. Konferansa gelenlere teşekkür eden Sevim, ailenin, bireyin bilinçlendirildiği duygusal derslerin alındığı, karakterin belirlendiği, kişiliklerin olgunlaştırıldığı Rahmani bir okul olduğunu belirterek; "Tarihte birçok katliamcı kötü ailelerden çıkmıştır. Hitler olsun, Saddam olsun maraz ailelerden çıkmıştır. Bu yüzden aile her şeyin başıdır. Aile ya cennet bahçelerden biridir ya da cehennem çukurudur'' ifadelerini kullandı.

Çocuk eğitiminin önemine değinen Sevim, çocuklara önce tevhidin verilmesini, eğitimin küçük yaşta verilmesine ve dünyevileşmeye karşı çocukların korunması gerektiğini vurguladı.

Son olarak Müslüman ailede olması gereken disiplin kurallarına değinen Sevim, "Anne ve baba bilinçli olmalı, sosyal çevre iyi olmalı, din eğitimi hayat içerisinde verilmeli, cemaat- aile dayanışması ve ailede model alınacak tipler önemlidir.'' şeklinde konuştu.

Konferans sonunda Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu'ndan Selma Tanhan, konuşmacı Şefik Sevim'e çiçek takdim ederek teşekkür etti. (Halid Coşkun, Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir