• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Ubeydullah Durna Adıyaman'da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN- Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde 5 Mayıs 2011 yılında PKK/BDP yandaşlarının saldırısında katledilen Mustazaf Der Yüksekova Şubesi başkan yardımcısı Ubeydullah Durna, Mustazaf Der Kahta Şubesi binasında üye ve gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirilen program ile anıldı.

Düzenlenen program Kuran-i Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur'an-ı Kerimden sonra programda bir konuşma yapan Muhammed Kadiri Akay Hoca, Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin bilakis onlar diridirler, ancak siz bunu anlayamazsınız ayetini okuyarak Ubeydullah Durna'nın hayatından kesitler sunmaya başladı.

Akay Durna'nın İslamî camia içindeki çalışmalarına ağırlık vererek kendisini yetiştirmeye çalıştığına vurgu yaparak, iş hayatında sahip olduğu ahlak ile yanında bulunan insanların dikkatini çeken, her zaman işini sağlam yapan ve sözünün arkasında duran biri olduğunu söyledi. Akay katledilen Durna'nın dernek çalışmalarının yanı sıra köyde de İslamî faaliyetlerden geri kalmadığını gençlere Kur'an dersi vererek, ailesinin ve çevresindeki insanların da İslamî ahlak ve terbiye ile büyümeleri için yoğun gayret ve çabalar gösterdiğini ifade etti.


Durna'nın komşu evlerini tek tek gezerek arkadaşlarını camiye götürdüğünü ve köylerinde gerçekleştirilen birçok programın sağlanmasına öncülük ettiğini hatırlatan Akay, PKK/BDP yanlıları o gün polisi bırakarak Mustazaf-Der şahsında Yüksekova'nın imanlı gençlerini hedef almaya başladığını belirtti.

Akay, katillerin ellerinde molotoflarla dernek binasını yakmaya çalıştığını, dernek binasını korumaya ve savunmya çalışan Ubeydullah'ın, 'Eğer benim ölümüm cemaat fertlerinin davaya daha sıkı bağlanması için hayırlıysa ve davaya bir katkı sağlayacaksa bu canımı feda etmeye hazırım dediğiğini' ve derneğin çatısı üzerine şehadet şerbetini içtiğine dikkat çekerek konuşmasını bitirdi.

Anma programı seslendirilen güzel ilahi, ezgi ve okunan dua sona erdi. (Emin Nazlı -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir