• DOLAR 32.556
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2434.95
  • ...
Usame`nin Şehadeti israil ve Batılıları Panikletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejim, Usame bin Laden’in intikamının alınması korkusuyla bütün havaalanlarında, hava yolları şirketlerinde, elçiliklerinde ve geçiş noktalarında en üst düzeyde alarma geçti.

Diğer yandan Amerika’daki Siyonist lobilerin de, beklenen intikam saldırılarından korunmak için alarma geçtiği belirtildi.

Amerikan yönetiminin Usame Bin Laden’in öldürülüşünü, Obama’nın açıklamasından önce israil’in Amerikan büyükelçisi Michael Oren’e haber verdiği belirtildi.

Diğer yandan Bin laden’in şehid edilmesinin ardından Amerikalıların Washington ve New York’ta düzenledikleri kutlamaların, El kaide’nin intikam saldırılarını tetikleyeceğinden de endişe edildiği, yeni saldırılara neden olacağı uyarısında bulunuldu.

Haaretz gazetesinin haberine göre, siyonist rejim havaalanlarında, sınır geçişlerinde, dışarıdaki El Al, Arkia ve israil gibi hava yolu şirketlerinin alarma geçirildiği bildirildi.

Amerika’daki bütün Yahudi kurumlarının da alarma geçtiği, Amerikan polisinin ABD’deki camileri yakın takibe aldığı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Hilllary Clinton ise, Bin Laden’in öldürüldüğünün duyurulmasının birkaç saat sonrasında yaptığı açıklamada, “her ne kadar biz bunu bir dönüm noktası olarak kabul etsek de, El Kaide ve ona bağlı gruplara karşı olan savaşın sona ermediğini unutmamamız gerekiyor” diyerek, El Kaide gruplarından gelebilecek misilleme saldırıları noktasında uyarıda bulundu.

New York Amerikan Enstitüsü Ortadoğu analisti Steve Clemons ise, “El Kaide benzeri çok sayıda hücre var. Bin Laden harekete geçiren bir güçtü. Ancak bu gruplara oksijen olacak ve bir tehdit olarak kalmalarına yol açacak başka yollar da var” diyerek misilleme uyarısında bulundu.

CIA şefi Leon Panetta yaptığı açıklamada bütün dünyadaki Amerikalılarğı uyararak El Kaide’nin Usame bin Laden’in intikamını almak için harekete geçmesinin kesin olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Usame Bin laden’in öldürülmesinden dolayı sevincini dile getirirken, Usame’nin öldürülmesinin El Kaide’nin bittiği anlamına gelmeyeceğini söyledi.

İngiltere de alarma geçti

İngiltere Dışişleri bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Usame Bin Ladin’in öldürülmesinin intikamını almak için yapılacak saldırılar noktasında en üst düzeyde alarma geçildiği belirtildi.

“El Kaide hala canlı” diyen İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, “bu El kaide ve onunla bağlantılı gruplara karşı uyanık olmamızın bittiği anlamında değil. Önümüzdeki haftalar içinde görev başında olduklarını göstermek isteyen El Kaide grupları olabilir. Onların bazılarının olduğu da gerçek. Bundan dolayı bu sabahtan itibaren elçiliklerimizin güvenliklerini gözden geçirmelerini, en üst düzeyde teyakkuza geçmelerini istiyorum. Önümüzdeki günler itibariyle uluslar arası teröristlere karşı bundan sonra daha da çok uyanık olma durumundayız” dedi.

İngiliz büyükelçi, El kaide’nin operasyon yapabilecek durumda olduğunu göstereceği uyarısında bulunarak, Usame Bin Laden’in öldürülmesinin El Kaide’ye vurulmuş büyük bir darbe olduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron ise, batının özellikle uyanık olması gerektiğini belirtti.

velfecr

Bu haberler de ilginizi çekebilir