• DOLAR 32.451
  • EURO 34.489
  • ALTIN 2473.898
  • ...
Facianın Eşiğinden Dönüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi`nin personel otobüsünü, yolcularıyla birlikte yakmak isteyen yüzü poşulu 4 gösterici başarılı olamadı. Örgüt yandaşlarının otobüse attığı molotoflardan biri şoföre isabet etti, diğerleri ise personel tarafından söndürüldü.

Örgütü yandaşları, 12 Haziran`da yapılacak genel seçimler öncesi özellikle büyük şehirlerde sansasyonel eylem peşinde. Planlanan bu eylemlerden biri dün Diyarbakır`da sahnelenmeye çalışıldı. PKK sempatizanları, durdurdukları Dicle Üniversitesi personel otobüsünü ve içindekileri yakmak istedi. Yüzü poşulu 4 göstericinin attığı motolofların biri şoföre isabet etti. Çıkan yangın büyümeden personel tarafından kısa sürede söndürüldü. Olay yerinde incelemelerde bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Açıkça şoförü yakmak istemişler. Direkt insana kast ediliyor. Buradaki güvenlik önlemleri ile ilgili çalışıyoruz." dedi.

Diyarbakır`ın Sur ilçesi Fiskaya Mahallesi`nde yüzlerini poşuyla kapatan 4 kişi, ellerindeki molotofkokteyllerini göstererek Dicle Üniversitesi`nden şehir merkezine gelen Temür Mutlu idaresindeki otobüsü keskin virajda durdurdu. Göstericiler, kimlik kontrolü yapacaklarını belirterek şoförden kapıyı açmalarını istedi.

Şoförün kapıyı açmaması üzerine otobüsün ön camına bir molotofkokteyli atan göstericiler, aracın ön kapısı açıldıktan sonra bir molotofkokteylini de içeri atarak kaçtı. Şoförün tutuşan elbiselerini söndüren yolcular, otobüsün arka kapısından çıkarak yanma tehlikesini atattı. Olay yerine gelen polis ekipleri 4 saldırganın yakalanması için operasyon başlattı.

Bölgenin konum olarak saldırıya çok müsait bir yer olduğunu belirten Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Araçlar burada inerken de çıkarken de yavaşlıyor. Açıkça şoförü yakmak istemişler. İnşallah saldırganları bulacağız. Bir önceki saldırıda, buradaki halk otobüsü şoförünün ayağından yukarısı yandı. Biz de burayla ile ilgili çalışıyoruz." diye konuştu.

ZAMAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir