• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Cebbarlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bütün orduları yenen Hz. Yuşa Etiler Krallığıyla bir türlü baş edemez. Bu krallığın askerlerine Cebbar denir. Zamanla israiloğulları Cebbarlara komşu olurlar. Bu dönemde Hz. Yuşa vefat eder ve israiloğulları için tarihte “Hâkimler Devri” diye geçen devir başlar. Zamanla israiloğulları ve cebbarlar birbirlerini savaşla yıkamayacağını anlayınca hile yoluna başvururlar. Cebbarlar zamanla israiloğullarına karışır. Bu arada cebbarlar çok iri cüsselidirler. İsrailoğullarının bir kısmı menfaatleri gereği cebbarlarla işbirliği yapar. Bir süre sonra cebbarlar kısa bir süreliğine israiloğullarına üstün gelirler. Daha öncede söylediğimiz gibi cebbarlar çok iri cüsselidirler. Sindirme politikası nın gereği cebbarların komutanları askerlerini ara ara çarşıya pazara gönderir. Cebbarları gören halkın bir kısmı korkarlar. Eskiden işbirliği yapan kısım gücü görüp “bunlarla işbirliği yapmamız iyi olmuş” deyip sevinirler. Etiler halkından olan kısım bu cebbarların gerçekten iyi insanlar olduğunu düşünüp böbürlenirler. İsrailoğullarının Muvahhit Müslümanları ise acıyla bakar iri cüsseli zavallılara…
Gelelim bizim zamanımıza… Okuduğum lise evime uzak olduğu için bazen otobüsle bazen yaya okula gider gelirim. Özellikle dikkatimi bir şey sürekli çeker. Askeriyeye ait panzerler… Sizin yaşadığınız şehirde var mı bilmem ama benim şehrimde her gün şehrin en işlek caddelerinde mutlaka görülür demir yığınları. Bunları gördüğümde aklıma hep CEBBARLAR gelir. Ben bir fark bulamam. Eminim onların komutanları da “şehirde bir tur atında gücümüzü görsünler” diyordur. Birazcık insanların içini okuyabiliyorsanız göreceksiniz ki israiloğullarına çok benziyoruz. Bazıları bunlardan gerçekten korkarlar. Bazıları gerçekten bu cebbarların vatanın kahraman! Neferleri olduğunu sanıp “vay be güce bak” deyip gururlanırlar. Bazı Muvahhit Müslümanlar ise acıyla bakarlar dev demir yığınlarına… Allah bizi muvahhitlerin safından ayırmasın

Muhammed Ölmez / Elazığ

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir