• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
Topçu: Ladin 1 Hafta Önce Öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma günü İslamabat Havalimanı`na indiklerinde aşırı güvenlik önlemleri gözlediklerini belirten Topçu, önlemlerin kendileri için alındığını sandıklarını ancak sonradan Ladin nedeniyle alındığını anladıklarını ifade etti.

Terörü tasvip etmediklerini belirten Topçu, "Amerika`nın artık İslamla savaşacak bir nedeni kalmamıştır." dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu,Pakistan temasları hakkında bilgi vermek üzere Grand Cevahir Otel`de basın toplantısı düzenledi. Topçu, toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. 3 gün Pakistan`da kaldıklarını ve dün gece Türkiye`ye geldiğini belirten Topçu, Bin Ladin`in Şehadetiyle ilgili, terörü tasvip etmediklerini söyledi. İslam`ın barış dini olduğunu belirten Topçu, "Birilerinin ekmeğine yağ sürecek işler yapıp İslamı terörle yan yana göstermiş olanları tasvip etmemiz mümkün değil.

Biz İslamabat`a daha doğrusu Karaçi`ye indiğimiz zaman olağanüstü güvenlik tertibatı alınmıştı. Ben, bizim konsolosumuzun, İHH`nin, biz oradaki sivil kuruluşlarının çabaları olarak önce anladım. Dedim ki, bizimkiler işte bize böyle bir şey yaptılar. Sonra Hüseyin beyin aldığı bilgiler ve bizim aldığımız bilgilerden anladık ki Usame Bin Ladin Cuma günü falan değil, yani bizim aldığımız bilgiler 1 hafta olmuş. İslamabat`ın bizim gezmiş olduğumuz yerlerinden 150-200 km tarafında bir yerde helikopterlerle vurulmuş."

Pakistan`daki terör olayları ile Türkiye`deki PKK terörüne değinen Topçu sözlerini şöyle sürdürdü: "Neticede biz o aşırı güvenlik önlemlerinden bir olağanüstülük olduğunu anladık ve neticede öğrendik ki Bin Ladin,AmerikaBirleşik Devletlerinin başka hükümetleri tarafından beslenen ve büyütülen, sonra İslam dünyasına savaş açmak için neden olarak ortaya konan bu figürü elemine edilmiş."

"E güzel. Artık Amerika`nın islamla savaşacak bir nedeni de kalmadı." diyen Topçu, ABD başkanına seslenerek, "Şimdi ben umut ediyorum ki sayın Barak Obama`yı da dinledim, olumlu buldum. `Bizim İslama karşı bir savaşımız yok` diyor. Çok olumlu bir laf. Şimdi bunu hemen icraata dökmeli. Bugüne kadarki hükümetler hem Amerikalıların zararına işler yaptı, hem insanlığın zararına işler yaptı. Barak Obama bu sözünün arkasında durmalı. Şimdi insanlığın ve Amerikan halkının faydasına işler yapmalı. Ne yapmalı? Bugüne kadar emperyalist ve sömürgeci emeller için harcadıkları milyarlarca doları artık dünyanın barışı için, o coğrafyadaki insanların güvenliği, özgürlüğü ve refahı için harcamalılar. Ve bu coğrafyada kendilerinin çok sevdiği bir laf var ya kazan kazan yapmalılar. Kan dökmekle bir yere varamazlar.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir