• DOLAR 32.587
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.534
  • ...
NATO Afganistan`da Yine Katliam Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan`da NATO tarafından düzenlenen hava saldırısında 14 sivilin hayatını kaybettiği ve 6 sivilin de yaralandığı belirtyildi. NATO`dan yapılan açıklamada ise, 3 NATO askerinin öldürüldüğü belirtildi.

Katar merkezli El Cezire televizyonu NATO`nun Afganistan`daki misyonu ISAF`ın operasyonunda 14 sivilin öldürüldüğü belirtildi. Afganistan`ın Badgis eyaletine bağlı Balamurghab bölgesinde ISAF`ın düzenlediği operasyonda  bir evin vurulduğu kaydedildi. Saldırı sonrası 14 sivilin öldüğü ve 6 sivilin yaralandığı açıklandı.

Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesinde yer alan bir haberde de, ISAF`ın operasyonunda 6 sivilin öldürüldüğü belirtildi. Haberde, ölenlerin 5`inin çocuk ve 1`nin kadın olduğu öne sürüldü.

ÜÇ NATO ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Afganistan`ın doğusunda ise, üç NATO askeri öldürüldü. NATO`dan yapılan açıklamada, askerlerin militanlarca düzenlenen bir bombalı saldırı sonucu bugün hayatlarını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, saldırının ayrıntılarına ve ölen NATO askerlerinin hangi ülkelerden olduğuna değinilmedi.

Bugünkü kayıplarla Afganistan`da bu yıl ölen NATO askerlerinin sayısı 142`ye yükseldi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir