• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
CHP`nin Sattığı Camiler Kamulaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
1938 yılından itibaren satılan 200`den fazla cami ve medreseden şahıslarda kalan son üç cami daha Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü ve Toplu Konut İdaresi tarafından kamulaştırıldı.

Vakıflar Haftası Bursa`da anlamlı başladı. 70 yılı aşkın süredir özel mülkiyette olan Tavukçu Mescidi 301 bin liraya kamulaştırılarak tapusu valiliğe teslim edildi.

Doğanbey Mahallesi`ndeki Kırayoğlu ailesine ait Kefensüzen Camii TOKİ tarafından 3 daire karşılığında, Mizanoğlu Mescidi ise 2 daire karşılığında kamulaştırıldı.

Tavukçu Mescidi ise Vakıflar tarafından 3 kardeşten 303 bin liraya satın alındı. Halen ayakta olan Kefensüzen Camii`nin basit bir tamirattan sonra 2 ay içinde ibadete açılması beklenirken, kerpiçten ev şeklinde olan Mizanoğlu Mescidi`nin ise, kıble tarafındaki duvarın çökmesi sebebiyle köklü bir restorasyona girmesi gerekiyor.

7-13 Mayıs Vakıf Haftası sebebiyle Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı ve personel, Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta`yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Vekili Usta, "ecdadımız ayırım gözetmeksizin bu vakıfları inşaa ettiler. Bütün insanlara hizmet eden vakıf müesseselerini kurdular. Camileri, köprüleri, hatta leylekleri tedavi etmek için çok değişik vakıflar kuruldu. Bursa dünyanın en önemli güzel yerlerinden birisi... Osmanlı İmparatorluğu sadece savaşan bir devlet olarak değil, kuruluş felsefesine hitap eden eserlerle bilinmekte... Bize düşen görev, Osmanlı`nın bu anlayışını devam ettirmek" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir