• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Rumlar 35 Trilyon Ayakküp Doğal Gaz Buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kıbrıs Rum yönetimin Doğu Akdeniz`de tek yanlı "Münhasır Ekonomik Bölge" (MEB) ilan ettiği alan içinde yer alan ve "Afrodit" olarak isimlendirilen sözde 12. parselde Rumlar adına sondaj yapan ve geçen Aralık ayı sonunda doğalgaz bulduğunu açıklayan Noble Energy Şirketi`nin CEO`su Charles Davidson, "şirketin, Doğu Akdeniz havzasında, Rum tarafı ile İsrail`in yurt içi ihtiyaçlarını aşan, 35 trilyon ayakküp doğal gaz keşfettiğini" söyledi.

Rum basınına göre, Davidson, Rum-Amerikan Ticaret Odası`nın geçtiğimiz cuma günü New York`da düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, "Doğu Akdeniz`den daha iyi bir bölge hayal edilemeyeceğini" ifade ederek, büyük miktarda enerji kaynağı keşfetme olanağına sahip olduklarını belirtti.

Etkinlikte, Rum-Amerikan Ticaret Odası tarafından onur ödülü verilen Davidson`un, şirketinin "Rum-İsrail MEB`inde" 35 trilyon ayak küp doğal gaz keşfettiğini, bu gazın Rum tarafı ile İsrail`in yurt içi ihtiyaçlarını aşan bir miktar olduğunu ve bunun iki ülke için ihracat anlamına geldiğini" kaydetti.

Davidson, "yeni doğal gaz yatakları keşfedilmesi umuduyla, Doğu Akdeniz`deki daha geniş bir alanında araştırmaların devam edeceğini" söyledi.

ensonhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir