• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
CHP`li Başkan İstifa Etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkan Avşar, Grand Hotel’de, Aktaş belde Belediye Başkanı Yaşar Çamur ve Kızılca belde Belediye Başkanı İbrahim Gülümser ile düzenlediği basın toplantısında, 8 yıldır Ulukışla Belediye Başkanlığı görevini sürdürdüğünü hatırlattı.

Yaşamının 40 yılını ”sol” değerlere emek vererek geçirdiğini, belediye başkanlığı döneminde ilçeye en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olduğunu ifade eden Avşar, şunları söyledi:

”5 Mayıs Cumartesi günü yapılan CHP il kongresi sürecinde ciddi sıkıntılar vardı. Daha önce, bir sonraki seçimde Niğde Belediye Başkanlığı’na aday olacağımı açıklamıştım. Ancak, art niyetli insanların farklı saldırılarına maruz kaldım. Bunların hepsini sinemize çektik. Rant ilişkisi bozulan insanlar tarafından önümüz kesilmeye çalışıldı. Bu durumu, Niğde’nin önünün kapatılması, insanların daha da yoksullaştırılması, köylük düzene dönük çalışmaların ön plana çıkarılması olarak kabul ediyorum. Niğde böyle bir yaklaşımı hak etmedi. Niğde’nin önünün açılması için temiz siyaset yapan, gizli kapılar arkasında kendi çıkarları için görüşmeler yapmayan insanların ön plana çıkartılması gerekiyordu. Ben bunu kendi adıma başardığıma inanıyorum.”

Ulukışla Belediye Meclisi’nin 3 üyesinin daha önce saldırılara maruz kaldığını, bu konuda partilerinin il yönetimine ve genel merkeze başvurmasına rağmen sonuç alamadığını anlatan Avşar, ”Eski il yönetimi ve şimdiki mevcut il yönetimi, benim görevimden açığa alınmam için ellerinden geleni yaptılar. İl kongresinde de bizi yok saydılar. Bu ilişkileri hazmedemediğim için, bu gidişe ’dur’ diyebilmek adına mensubu bulunduğum CHP’den istifa ediyorum” dedi.

Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur ve Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser de il kongresi sürecinde yaşanan gelişmeler nedeniyle partilerinden istifa etmeyi düşündüklerini söylediler.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir